[artinfo] (no subject)

Godot Kortárs Művészeti Intézet waiting at godot.hu
Tue Mar 21 22:39:18 CET 2023


Megnyitó
2023. 03. 23. 19:00
Bunker Galéria (VIII. ker. Mária u. 1.)
https://www.artnow.hu/post/itsfine

Megnyitja
dr. habil. A.I. esztéta

Látogatható
2023. 03. 24. - 04. 23.
szerda-vasárnap
15:00-20:00


Az it’s fine művészeti csoport és mozgalom első kiállítása statementként mutatja be a nyolc művész és a kurátor ironikus világnézetét. A keserű derű mögött az a környezetükben tapasztalt, általánossá vált hozzáállás lapul, mely a túlélést jelenti a rosszabbnál rosszabb hírek, a világbizonytalanság, a kilátástalanság és a fásultság korában. Amikor már a kiút is csak egy fárasztó plusz problémának tűnik, akkor eluralkodik egy abszurd túlélési stratégia, ahol a halomban álló rossz hír, negatív benyomás és egyéni problémáink tetején mosolyogva ülve azt mondjuk: „Hát ha ez van, akkor ez van, legalább még itt vagyunk.”

Azt its’s fine művészeti csoport és mozgalom célja, hogy közösséget teremtsen a szemétdomb tetején kapirgálók között, megértesse velük, hogy nincsenek egyedül az apátiájukkal. A hosszú ideje tartó közös gondolkodás eredményeként megvalósuló installációs kiállítás tárgyai mind kimondottan erre a tematikára és kiállításra készültek. A helyszínül szolgáló Bunker Galéria a nevéhez hűen a megszokott sterilitástól eltérő, kiterjedt, földalatti tereiben ad lehetőséget az elveszésre. Magyarország legnagyobb független magángalériája, a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében megvalósuló tárlat célja, hogy a szókimondóan kritikus gondolkodás és párbeszéd az itthoni képzőművészeti életben is újra teret kapjon.

Az organikusan szerveződő it’s fine művészeti csoport és mozgalom gondolkodásmódját és a forradalmi lelkületét a kiállítás kezdetéig is közelebbről megismerhetik a 9 pontból álló manifesztumukban, illetve az https://www.instagram.com/its_fine_movement/ oldalán, ahol rendhagyó módon mémekkel magyarázzák el érzelmeiket.

Kurátor
Cserhalmi Luca

Kiállítók
Balogh Kristóf József, Barcza Réka, Éles Lóránt, Gáspár Annamária, Gulyás Andrea Katalin, Gwizdala Dáriusz, KristofLab, w.Horváth Tibor

*******************************************************************************************************
Feliratkozáshoz kattintson ide: http://www.old.godot.hu/hirlev/feliratkozas.php ,
leiratkozáshoz pedig ide: http://www.old.godot.hu/hirlev/download.php?theme=2
*******************************************************************************************************



More information about the Artinfo mailing list