[artinfo] Tematikus beszélgetés a Műcsarnokban

Műcsarnok mucsarnok at mucsarnok.hu
Tue Jan 7 15:51:47 CET 2014


2014. január 9., csütörtök, 18-tól 20 óráig
ALKOTÓI ÚT / ALKOTÓI MÓDSZEREK
Tematikus beszélgetés Francis Alÿs Próba I. (Ensayo I) című videóinstallációja kapcsán, az epiteszforum.hu-val együttműködésben.

Sziszifuszi harc és folyamatos, vég nélküli próbálkozás jellemzi az egyén és a társadalom létét, vagy magát az alkotói folyamatot? Beszélhetünk-e művészi, egyéni vagy társadalmi fejlődésről, felzárkózásról és haladásról? Elérkezhetünk-e a végpontig, a tovább nem fejleszthető társadalomig, egyénig, a tökéletesen kész műalkotásig?
Francis Alÿs belga képzőművész az Egy város entrópiája című kiállításon látható művei a folyamatot és a próbálkozást tematizálják, magát a cél és eredmény nélkülinek tűnő folyamatot emelik ki. Ezek a művek maguk is gyakorlatok, avagy előkészületek további műveihez. Ehhez kapcsolódóan Z. Halmágyi Judit építész és Bonta Gáspár (GASPARBONTA) építész Pásztor Erika Katalina moderálásával személyes és az építészetre jellemző alkotói folyamatokról beszélgetnek a Műcsarnok kiállítóterében.

Z. HALMÁGYI JUDIT valószínűleg napjaink legismertebb magyar építésznője, amit a budapesti önkormányzat Városfejlesztési és Városképi bizottságában évekig betöltött szerepének, illetve jelentős megvalósult épületeinek köszönhet. A Műegyetemen diplomázott, többek között Virág Csabával és Erick van Egeraattal dolgozott együtt. 

BONTA GÁSPÁR a Moholy-Nagy Művészeti egyetem egykori hallgatója, ma az építészet mellett belsőépítészettel és designnal is foglalkozik. Felbukkant Szimler Bálint Itt vagyok című kisfilmjében, nyílt már egyéni kiállítása a FUGA Budapesti Építészeti Központban és a Léhűtő belső terét is neki köszönhetik az oda látogatók.

Belépő: 500 FtMore information about the Artinfo mailing list