[artinfo] MONITOR live // szeptember 12-15.

LABOR labor at c3.hu
Tue Sep 10 16:13:12 CEST 2013


MONITOR live

Kritikai platform és nyitott műhely a kortárs roma művészet és kultúra művészetelméleti, kultúrpolitikai és szociokulturális kérdéseiről

Helyszín: Labor Galéria, 1053 Budapest, Képíró u. 6.

Időpont: 2013. szeptember 12-15.

https://www.facebook.com/events/168883669967223/

Koordinátorok:

Ács Bálint, Balázs Anna, Darvas Angéla, Don Tamás, Horváth Balázs, Menesi Luca, Varga Krisztina – A Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet alapszak harmadéves hallgatói

Workshopvezető: Raatzsch André

Konzulensek: Kékesi Zoltán, Lázár Eszter

A MONITORegy kritikai platform, amely az elméleti háttér bemutatásának, gyakorlati megközelítéseknek és véleménycserének a helyszíne. Célja a kortárs roma művészet és kultúra művészetelméleti, kultúrpolitikai és szociokulturális kérdéseinek megvitatása. A MONITOR egy folyamatosan frissülő online adatbázis, ami mindenki számára hozzáférhető, egyközösség, mely mindenki számára nyitott és egy folyamat, amely során nyitott események, MONITOR live-ok szerveződnek, a könnyebb véleménycsere és bekapcsolódás érdekében.

Az első MONITOR live egy4 napos nyitott műhely, amely a képzőművészet-elmélet szak 7 hallgatójának 7 egyéni koncepcióját mutatja be, melyeknek kiindulópontjaRaatzsch André a Magyar Képzőművészeti Egyetemen a 2012/13-as tanévben tartott workshopja. A hallgatók a koncepciójukhoz kapcsolódó kérdésfelvetéseket, kijelentéseket, statementeket dokumentálják a Labor terében felépülő mozgatható panelekben (munkaállomásokon). A munkaállomásokona megjelenített problémafelvetésekhez és kérdésekhez kapcsolódóan meghívott szakemberekkel, csoportokkal és a jelenlevő érdeklődőkkel panel-beszélgetések, viták zajlanak, melyeknek célja a felvetett koncepciók, kérdések továbbgondolása, esetleges új alternatívák kialakítása.

A 4 napos műhelymunka során a MONITOR-ralegy olyan civil és kulturális platformot szeretnénk létrehozni, amelyena különböző területek képviselőivel és a jelenlevőkkel közösen alakíthatunk ki releváns válaszokat, megoldásokat a helyszínen megjelenített és felmerült kérdésekre, problémákra.

Rögzített programok:

szeptember 12. 18.00 :  MONITOR live megnyitó és bemutatkozó prezentáció

szeptember 13. 10.00-15.00 : Kísérletek a cigányságról kialakult sztereotípiák felülírására
Nyitott workshop a KoMa Népszínház és az UCCU közreműködésével

szeptember 13. 15.00 : Beszélgetés Daróczi Ágnessel

szeptember 13. 17.00 : Kerekasztal-beszélgetés
ETIKA ÉS ESZTÉTIKA – A magyarországi cigányság integrációjának civil és kulturális gyakorlatai

szeptember 14. 10.00-16.00 : Kísérletek a cigányságról kialakult sztereotípiák felülírására 
Nyitott workshop a KoMa Népszínház és az UCCU közreműködésével

szeptember 15. 14:00 : Filmvetítés és beszélgetés – Cigány kép – Roma kép

Az eseményhez kapcsolódó további programok és információk folyamatosan frissülnek a https://www.facebook.com/monitor.nyitottmuhely oldalon.

Kapcsolat:
monitor.nyitottmuhely at gmail.com
https://www.facebook.com/monitor.nyitottmuhely

 


More information about the Artinfo mailing list