[artinfo] IX. Making New Waves workshopok

Rácz Márta marti at trafo.hu
Mon Jan 29 15:14:50 CET 2007


A IX. Making New Waves Fesztivál (2007. februar 15-18.) mottoja: I Am Sitting In A Room (Ulok egy teremben), Alvin Lucier kultikus muve 1969-bol, melyben a szerzo ujraertelmezi a zene keletkezesenek folyamatat. Ettol a vegtelenul izgalmas darabtol inspiralva az idei fesztival programjaban a zenet befolyasolo ter jatszik kozponti szerepet. A musor kulonfele tereket - akusztikus, virtualis, foldrajzi, stb. -, mozgasba hozo zenemuveket, installaciokat, muhelyeket tartalmaz.

Fluxus, szabadsag, zenei improvizacio workshop

vezeti:
Johannes Kretz (A) - zeneszerzo, laptop performer
Florian Hoelscher (D) - zongoramuvesz

Idopont: 
2007. februar 17. szombat 10:00-14:00
2007. februar 17. vasarnap 11:00-14:00 

Helyszin: Liszt Ferenc Zenemuveszei Egyetem /Trafo

A "Fluxus, szabadsag, zenei improvizacio" cimu workshop temaja a performansz (eloadas, eljatszas) a szo legtagabb ertelmeben. A problema megkozelitesehez a resztvevok fantaziajat es kepzeloerejet hivjuk segitsegul Ken Friedman, Earl Brown, Cornelius Cardew, Roman Haubenstock-Ramati, Anestis Logothetis es mas alkotok munkait hivjuk segitsegul.

A kurzus soran a resztvevok celja kozos zenei akciok letrehozasa, melyek megkerdojelezik a hagyomanyos koncertfelfogast. A kerdesfelteves modja egyreszt dadaista, masreszt pedig hangsulyozza azt a felfogast, miszerint a zenei eloadas eredetileg mely emberi ritus. A termeszetes emberi hangok, gesztusok mellett elektronikus zenei eszkozoket hasznalunk, hogy a zenei akciok tipusait minel szelesebb korbol tudjuk kialakitani. A kozos muveszi munka kiindulopontja Roman Haubenstock-Ramati es Anestis Logothetis, osztrak zeneszerzok mintegy felezer fluxus-akciojanak grafikus kottaja lesz. A resztvevok a muhely alatt letrehozott eloadasukat a fesztival nyilvanos zarokoncertjen (febr. 18.) mutatjak be. 

A workshopra varjuk mindazok jelentkezeset, akik erdeklodnek a kreativ, improvizalt mufajok irant. A reszvetelhez nem szukseges az elektronikus zeneben valo jartassag. 

Hardware Hacking workshop 

Idopont: 
2007. februar 16. (P) 16:00 (REAKTOR)
2007. februar 17. (Szo) 15:00 (REAKTOR)
2007. februar 18. (V) 11:00 (REAKTOR)

Helyszin: REAKTOR 

"Nem baj, ha nem erted. Ha nem fustol es szol, aggodalomra semmi okod." (N.Collins) 

A Hardware Hacking workshop 2007. februar 16-18. kozott gyakorlati bevezeto napjaink egyszeru elektronikus keszulekeinek alternativ hasznalataba. A muhelymunka elso fazisaban a resztvevok meghallgatjak, hogyan szolnak kulonbozo berendezesek: keszitenek kontaktmikrofont, kiserleteznek tekercsekkel, magnofejekkel, hangszorok elemes kisutesevel. Ezutan felnyitnak kulonbozo, arammal mukodo targyakat (radiokat, elektromos jatekokat, stb.), kezkontaktussal aramkoroket szolaltatnak meg, kicserelik a berendezesek alkotoelemeit, meghallgathatjak a rajtuk atfuto jeleket. A muhely fo celja, hogy olyan hordozhato, elektronikus hangszereket hozzanak letre ezekbol az eszkozokbol, amelyeken zenelni lehet.

A kurzus soran szuletett kiserletek eredmenyeit a resztvevok egy informalis bemutato kereteben a fesztival nyilvanos zarokoncertjen (febr. 18.) mutatjak be.
A munkahoz szukseges targyak es eszkozok listajat (radiok, jatekok, hangszorok, stb.) a jelentkezest kovetoen emailben elkuldjuk. A muhelyre szeretettel varunk minden erdeklodot fuggetlenul attol, hogy van-e mar tapasztalata az elektronika teruleten.

A workshop vezetoje: Nicolas Collins (USA), zeneszerzo, a Chicago-i Shool of the Art Institute 'Hangzas' tanszekenek vezetoje, a 'Handmade Elecronic Music - The Art of Hardware Hacking' cimu konyv szerzoje 

Jelentkezes a Hardware hacking es Fluxus workshopokra

Jelentkezni rovid eletrajzzal lehet Horvath Julia fesztivaltitkarnal a 'julia70 at freemail.hu' email-cimen 2007. februar 5-ig. 
A jelentkezesi dij 2500 Ft , melyet szemelyesen lehet befizetni a Trafoban (hetfo, kedd, csutortok 10-16 oraig), illetve a kovetkezo bankszamlaszamra lehet atutalni: Trafo - Kortars Muveszetek Haza HU 51-10560000-06259401- 01010102. A megjegyzes rovatba kerjuk beirni a fesztival es a workshop nevet. 
A Fesztival a jelentkezesi dijhoz nehany osztondijat tud biztositani, melyek nyerteseit emailben ertesitjuk. Az osztondijra a jelentkezessel egyutt kell palyazni.


More information about the Artinfo mailing list