[artinfo] Legyél pozitív! - drMáriás tárlatvezetése kiállításán

Godot Kortárs Művészeti Intézet waiting at godot.hu
Tue May 24 09:46:30 CEST 2022


Legyél pozitív! - drMáriás tárlatvezetése kiállításán

2022. június 1-én 19 órakor


drMáriás legújabb festményeinek és nyomatainak kiállításán válaszokat ad művészete és kommentárjai által korunk legizgalmasabb kérdéseire. Legyen az a háború, amely a Zelenszkij és Putyin portrékat, valamint Az oroszok már megint a spájzban vannak című alkotásokat inspirálták, a választások, vagy a Besúgó filmsorozat által megidézett szocializmus kora.
Utóbbi egy nagyszabású Kádár János portrét ihletett, míg a Totális Erőtér Oltár - Aranykor című grandiózus alkotássorozatát a választási eredmények inspirálták. Ez a Queen együttes One Vision című dalának vizuális interpretációja, 42 kis képből áll, a galéria egyik teljes falát beborítja, s hatalmas érdeklődést váltott ki.
Akkorát, hogy meghívást kapott Londonba, ahol most egy párhuzamos kiállításon látható a Covent Gardenben a 89 Galleryben, ahol drMáriás más festményei is ki vannak állítva, valamint Weiler Péter művésztársának olajképei.
Nagysikerű londoni kiállításuk június 1-ig látható, s ugyancsak június elsején találkozhatunk drMáriással a Godot Galériában rendezett tárlatán, amely ekkor a félidejéhez ér, aminek kapcsán az alkotó elmondja, hogyan jöttek létre művei, a párhuzamos kiállítások, kérdésekre válaszol és kérésre dedikál.

A tárlatvezetés címe egyik kiállított festményétől származik. Teljes változata: Legyél pozitív! – motivációs kép üzletembereknek.

A részvétel ingyenes.

A művésszel kiállításai kapcsán az Új Művészet készített hosszabb interjút:
https://ujmuveszet.hu/tortenelemhamisitas-
igazmondassal/?fbclid=IwAR3wciyfCkZLm8AW9nxLhlYHgwKaIudG8_GGu
DZCJm7lV00vhV8p46oUOK4

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/724659915237652

*******************************************************************************************************
Feliratkozáshoz kattintson ide: http://www.old.godot.hu/hirlev/feliratkozas.php ,
leiratkozáshoz pedig ide: http://www.old.godot.hu/hirlev/download.php?theme=2
*******************************************************************************************************More information about the Artinfo mailing list