[artinfo] Nyelvjátékok | Tárlatvezetés Kürti Emesével és László Zsuzsával, június 16-án, csütörtökön 18 órától

László Zsuzsa zsuzsa.laszlo at szepmuveszeti.hu
Thu Jun 9 16:18:44 CEST 2022


Nyelvjátékok
Válogatás az Artpool gyűjteményéből


A Resonances<https://resonances.artpool.hu/conferences/2> című nemzetközi projektünk a kelet-közép-európai régió művészeti kapcsolatait és együttműködéseit vizsgálja a hidegháború időszakában.

A májusban megrendezett A barátságon innen és túl: Régiós kulturális transzferek a 70-es évek művészetében<https://fb.me/e/1AfDyhBDz> című konferenciához kapcsolódóan Nyelvjátékok címmel egy válogatást mutatunk be az Artpool gyűjteményéből, többek között Karel Adamus, Attalai Gábor, Beke László, Csernik Attila, Robert Cyprich, Csiky Tibor, Erdély Miklós, Jarosław Kozłowski, Natalia LL, Ladik Katalin, Lakner László, Maurer Dóra, Andrzej Partum, Pinczehelyi Sándor, Robert Rehfeldt, Ruth Wolf-Rehfeldt, Szentjóby Tamás, Szombathy Bálint, Tót Endre, Tóth Gábor, Türk Péter, Jiří Valoch és Franci Zagoričnik műveiből, és határokon átívelő együttműködéseik dokumentumaiból.

A kiállításon kelet-európai művészek olyan műveiből, tevékenységéből, dialógusaiból adunk ízelítőt, melyek a transznacionális eszmecserék, a különböző anyanyelvű szereplők közötti kommunikáció kihívásaira reflektálnak, és a művészet mint közvetítő nyelv és kulturális fordítás lehetőségeit kutatják.


Kürti Emese és László Zsuzsa 2022. június 16-án, csütörtökön 18 órától tart ttárlatvezetést.


A kiállítás megtekinthető az Artpoolban nyitvatartási időben előzetes bejelentkezéssel (artpool at szepmuveszeti.hu) 2022. augusztus 19-ig.LÁSZLÓ Zsuzsa

+36-30-012-3678

Artpool Művészetkutató Központ | Artpool Art Research Center

Szépművészeti Múzeum - Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) |

Museum of Fine Arts - Central European Research Institute for Art History

1135 Budapest, Szabolcs u. 33., D. ép.

+36-70-683-1872

http://www.artpool.hu

<http://www.artpool.hu>Hírlevél feliratkozás<https://artpool.hu/newsletter/index.html> / Newsletter Subscription<https://artpool.hu/newsletter/index_en.html>More information about the Artinfo mailing list