[artinfo] Országimázs történetek - meghívó

Seres Szilvia szseres at c3.hu
Thu Oct 18 10:25:37 CEST 2018


Országimázs történetek

A Balaton márkától a magyar filmiparig


Laposa Bence és Gyárfás Eszter előadásaIdőpont: 2018. november 8., csütörtök, 18 óra

Helyszín: Prezi House of Ideas


1065 Budapest, Nagymező utca 54-56.

Tavaly az utolsó palackig elfogyott a BalatonBor, mely az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon.  Kitalálója a Balatoni KÖR, melynek tagjai a minőségi borászat és gasztronómia képviselői. Céljuk, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve teremtsenek meg egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teheti minden évszakban. A Balaton sztereotípia megváltoztatásán, egy új Balaton márka kialakításán dolgoznak.

 Bruce Willis a Die Hard 5-ben a Hősök terén lépett akcióba, míg Jennifer Lawrence a Vörös verébben az Operaházban táncol. Will Smith júliusi  Magyar Nemzeti Galériában a Frida Kahlo kiállításáról készített videóját több mint 6 millión látták Instagramján. Nemrég a CNN Travel videóján Gyárfás Eszter producer mutatta be Budapest főbb és látványosabb forgatási helyszíneit, többször is kiemelve, milyen tökéletes választás a főváros.


 Hogyan hat mindez vissza országimázsunkra?  Mennyire segítik a szinergiahatások alakulását?


A Budapesti Metropolitan Egyetem, Metropolitan Lab által 2018 őszén indított Országimázs projektjhez kapcsolódó előadás. Az előadáson való részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: goo.gl/s32CXU <https://goo.gl/s32CXU?fbclid=IwAR3Q3h0r4VvP6EDmWxnvpDz0Z4JmzHalxAtuHBB3ZYIFgZPbE6Iw0HlFKd4>
 Laposa Bence, borász


 A Laposa Borbirtok és egyben a termeléssel és vendéglátással foglalkozó Laposa cégcsoport vezetője. Munkája nagy részében üzleti, fejlesztési és finanszírozási feladatokat végez, de ő fogja össze a Pince és a többi Laposa márkát üzemeltető és támogató üzletágak irányítását is.


Számos balatoni és regionális összefogás elnökségi tagjaként elkötelezett a helyi kultúra és gasztronómia ápolása és fejlesztése mellett. Balatoni sportember, amely a Birtok karitatív és szponzorációs tevékenységében is nagy hangsúllyal mutatkozik meg.

Gyárfás Eszter, producer

A Színház- és Filmművészeti Egyetem gyártásszervező szakán végzett 2006-ban. Pályáját felvételvezetőként kezdte Mundruczó Kornél Johanna és Delta, valamint Pálfi György Taxidermia című filmjében, illetve ezek mellett számos kisjátékfilm gyártásvezetőjeként dolgozott. Első nagyjátékfilmes gyártásvezetői munkája Faur Anna Lányok című filmjéhez kötődik.


2008-ban igazgatóhelyettesként csatlakozott a New York-i Magyar Kulturális Intézet csapatához, amely pozíciót 2010-ig töltötte be. Ennek révén olyan nagy presztízsű kulturális intézményekkel működött együtt, mint a Carnegie Hall, a MoMA, a Lincoln Center, vagy a Brooklyn Museum.


2011-ben a Proton Cinema kötelékébe tért haza. Számos európai produkció ko-produceri teendői mellett Mundruczó Kornél Fehér Isten és Jupiter holdja, valamint Császi Ádám Viharsarok című filmjének volt a producere. Jelenleg az elsőfilmes Visky Ábel Inkubátor-programban megvalósuló játékfilmjén dolgozik.


A Metropolitan Lab fő célkitűzése a technológiai eredmények kreatív használata, innovatív  művészeti lehetőségek kutatása, támogatása.


Vezetője: Dr. Seres Szilvia

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1386921864774609/?notif_t=plan_user_associated&notif_id=1539810596530563


More information about the Artinfo mailing list