[artinfo] FUGA ajánló - Nyilván tartanak - sétasorozat

FUGA info at fuga.org.hu
Fri Nov 30 22:07:00 CET 2012



	


				
 


Kiállítói információ
Kapcsolat
Térkép
Impresszum
E-mail


A BUPAP három sétát szervezett a Lumen Fotóművészeti Alapítvánnyal együttműködve Gerhes Gábor: Z, avagy egy ország című kiadványának bemutatója alkalmából. A kiadvány a Lumen Fiók programjának keretén belül jelent meg. (www.photolumen.hu)
2012. december 1. szombat, 14h:
NYILVÁN TARTANAK - Újlipótváros:
A rendszerváltás előtt sokan nem sejtették, miért cserélődnek olyan sűrűn a szomszéd lakás látogatói. Az állambiztonság ügynökei és tartótisztjeik sokszor K (konspirált) és T (találkozási) lakásokban léptek egymással kapcsolatba, ezeket pedig a legnagyobb sűrűségben Újlipótvárosban létesítették. Túránk során az ügynöklakások környezetének bemutatása mellett ízelítőt adunk a városnegyed közelmúltjának állambiztonsági és pártállami vonatkozásaiból is. Megismerjük olyan épületek történetét, mint az ÁVH-nak, majd az MSZMP apparátusának helyet adó Fehér Ház, vagy éppen az ÁVH, majd a rendőrség zárt garázsa. Megtudjuk, hol lakott a kulturális életet a tilt-tűr-támogat hármas jelszó jegyében ellenőrző Aczél György.
Jelentkezés: http://www.bupap.hu/jelentkezes/nyilvan-tartanak.html
Túravezetők: Lénárd Anna képzőművész és Merker Dávid szociológus, BUPAP
Időtartam: körülbelül 2-2,5 óra
Részvételi díj: 2000 Ft (nyugdíjasoknak, diákoknak, pedagógusoknak és fogyatékkal élőknek 1500 Ft)
2012. december 2. vsárnap, 11h
SZELLEMEK A SVÁBHEGYEN
A BUPAP legelső, immár egy éve teltházas sétája György Péter: A sötét hegy című írása alapján készült. Ez a cikk ihlette Gerhes Gábort is a Z, avagy egy ország című fotósorozat létrehozására. A katalógusbemutató alkalmából a sétát meglepetés-helyszínnel egészítjük ki. A séta részletes leírása itt található meg.
Jelentkezés: http://www.bupap.hu/jelentkezes/szellemek-a-svabhegyen.html
Jegyár: 2500 Ft (diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak, fogyatékkal élőknek 2000 Ft)
Túravezető: Lénárd Anna képzőművész
Időtartam: körülbelül 3 óra szünettel.
2012. december 15. szombat, 14h:
NYILVÁN TARTANAK - TERÉZVÁROS 
Terézvárosról elsősorban az Andrássy út és a Hősök tere jut a városnézők eszébe, pedig látnivalói között nemcsak az Operaház, de a jól ismert Terror Háza és az egykori Szovjetunió nagykövetsége is felfedezhető. Azonban a jól ismert és turistássá vált helyszíneken kívül a pártállami múlt számos más emléke is megbújik ebben a negyedben. Túránk a második világháború alatti önbíráskodások és a háború utáni népbírósági perek színhelyétől halad az egykori szovjet negyed felé. A túra a Lumen Zöldség- és Közösségi Szolgáltatótól indul, ahol megtekinthető Gerhes Gábor: Z, avagy egy ország című projektjének videóanyaga és kiadványa.
Jelentkezés: http://www.bupap.hu/jelentkezes/nyilvan-tartanak.html
Túravezetők: Lénárd Anna képzőművész és Merker Dávid szociológus, BUPAP
Időtartam: körülbelül 2-2,5 óra
Jegyár: 2000 ft (diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak, fogyatékkal élőknek 1500 Ft)

A sétákon megvásárolható a Lumen Fiók #1 kiadvány: Gerhes Gábor – Z, avagy egy Ország. Ára: 1 500,- (http://issuu.com/peterpuklus/docs/gerhes_hu.)

A sétasorozat a Lumen Fotóművészeti Alapítvány, a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatóval és a KÉK Kortárs Építészeti Központtal együttműködésben, a Fehér Hollók munkacsoport történészeinek segítségével valósult meg.					

				
	


	

Azért kapta ezt a levelet, mert regisztrált a hírlevelünkre. Ha le szeretne iratkozni:  kattintson a linkre
  http://www.fuga.org.hu/hirlevel?ac=unsubscribe&em1=archistar&em2=axelero.hu&uk=6098c7fcab8cf90a3a71a984&lang



More information about the Artinfo mailing list