[artinfo] Gyöngyszemek a szegénységben - jótékonysági kiállítás és rendezvény

Zsófi Somogyi Somogyi.Zsofi at balinthaz.hu
Tue Apr 10 11:56:32 CEST 2012


Gyöngyszemek a szegénységben
Jótékonysági kiállítás és rendezvény az Igazgyöngy Alapítvány megsegítésére a Humana Egyesület szervezésében
Április 19. csütörtök, 17:30-23:00
Az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű részén (a berettyóújfalui kistérségben) vállalja - embert próbáló mindennapi munkával - a mélyszegénységben, hátrányos helyzetben élő gyerekek fejlesztésének, integrációjának előmozdítását komplex programjával.
A Humana Egyesület által szervezett rendezvény és a kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet az intézmény rendkívül fontos szerepére, az őket fenyegető bezárásra, és, hogy adományokat gyűjtsön ennek megakadályozására, a további működés megsegítésére.
Részletes program:
17:30 - 18:45 Pálos György Ali: Ahogy te akarod c. magyar dokumentumfilm vetítése (67') - Magyarország egyik legszegényebb vidékén működik egy művészeti iskola, az Igazgyöngy. Élményalapú rajzolással töltik délutánjaikat olyan gyerekek, akik számára a jó lakás, a finom étel és a Balaton csak vágyálom. Kérdés, tükröződnek-e a rajzokon a gyerekek életkörülményei, s elválasztható-e egymástól a művészetoktatás és a szociális munka?
19:00 - 20:30 Bukdácsoló esélyegyenlőség: beszélgetés és felolvasás a Katona József Színház színészeinek (Kiss Eszter, Tenki Réka és Ötvös András) közreműködésével, amiből kiderül, hogy milyen kihívásokkal szembesül az Igazgyöngy Alapítvány munkája során, hogyan motiválhatóak a gyerekek és miért éri meg a beléjük fektetett munka minden pillanata? Hogy fordulhat elő, hogy éhezésről, tetvességről, szegénységről és szegregált oktatásról beszélgetünk, a XXI. században, Magyarországon? L. Ritók Nórával, az Alapítvány alapítójával és vezetőjével Bombera Krisztina, újságíró beszélget, miközben a Katona József színművészei mindennapi történeteket olvasnak fel a Bukdácsoló esélyegyenlőség kötetből.
21:00 - 21:45 Palya Bea - Dés András - Lamm Dávid koncert (jazz)
22:00 - 23:00 Bohemian betyars koncert (ska-folk-punk)
23:00 Koccintunk a szervezőkkel és átadjuk a teljes bevételt az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjének, Ritók Nórának.

Kiállítás - Április 5-22-ig láthatóak az Igazgyöngy Alapítvány képzésében résztvevő gyerekek képei, a Bálint Ház nagytermében. Az információs pultnál elhelyezett perselybe várjuk az Alapítvány részére felajánlott adományaikat!

A rendezvényre a belépő jelképes 700 Ft lesz, amit bárki kiegészíthet további adományokkal is.
A bevételt teljes egészében az Igazgyöngy Alapítványnak adják át a szervezők!
Helyszín: Bálint Ház, 1065 Budapest, Révay utca 16.
A rendezvény ideje alatt a gyermekmegőrző 20 óráig tart nyitva.
További információ: www.humanamagazin.eu
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!


--
Kérjük, támogassa adója 1%-ával a JDC magyarországi szervezetét, a MAZS Alapítványt!
Adószámunk: 19664651-2-42


More information about the Artinfo mailing list