[artinfo] Godot Galeria - Kortars Magangyujtemenyek XVI.

waiting at godot.hu waiting at godot.hu
Tue May 10 16:03:18 CEST 2011


Hírlevelünket erre a linkre kattintva képekkel is megtekintheti: http://godot.hu/kovetkezo_kiallitas/kortars_magangyujtemenyek_xvi_hetenyi_csaba_gyujtemenye.html


You can check the english version of this newsletter with pictures on our website: http://godot.hu/index.php





A Godot Galéria sok szeretettel meghívja Önt és partnerét a 

Kortárs Magángyűjtemények XVI.

című kiállítására, melyen egy válogatást mutatunk be Hetényi Csaba gyűjteményéből.



A kiállító művészek: Bada Dada Tibor, Bukta Imre, Gaál József, El Kazovszkij, Konok Tamás, Kopasz Tamás, Moizer Zsuzsa, Mulasics László, Nagy Kriszta x-T, Szűcs Attila, Alexander Tinei, Tót Endre, Verebics Katalin, Váli Dezső

Vernisszázs: 2011. május 18-án 20 órától 22 óráig

Megtekinthető: június 11-ig keddtől péntekig 14 és 19, szombaton 10 és 13 óra között.


A Godot Galéria 2001 óta rendez olyan kiállításokat, ahol nevesebb magángyűjtemények kortárs művészeti anyagából mutat be szubjektív válogatást általában egy meghatározott tematika szerint. Olyan jelentős gyűjtemények egy-egy szeletét láthatták az érdeklődők, mint a Spengler-Somlói, az Antal-Lusztig vagy a Feuer Gyűjtemény. A konceptuális művészet remekeiből szemeztünk tavaly, amikor Sáránszki Péter gyűjteményéből válogattunk, három évvel ezelőtt pedig a kifejezetten geometrikus absztrakt gyűjtésére szakosodott Barabás Lajos gyűjteményét mutattuk be. 
Az idei kiállításon egy fiatal, ambiciózus gyűjtő, Hetényi Csaba anyagára került sor. A gyűjtő jellemzően aukciókon illetve jelentős hazai magángalériák művészköréből válogatta ki a számára fontos darabokat. A kiállított művek jól tükrözik a koncepcióját, mely felöleli szinte a teljes hazai kortárs művészetet mind műfajilag, mind az alkotók korát illetően. Az absztrakt művészetet ugyanúgy képviselik geometrikus és lírai-informel művek (Konok, Kopasz), helyet kapnak képzőművészetünk drámai, kritikus oldalának képviselői (Bukta, Gaál, Kazovszkij), a konceptuális művészet doyen-je, Tót Endre, a külföldi vásárokon szép sikereket elért, Budapesten élő moldáv művész, Alexander Tinei és a hazai képzőművészet legismertebb bloggere és a hazai aukciók gyakori résztvevője, Váli Dezső. 
Hetényi Csaba szerteágazó gyűjteményében az egyik leginkább tettenérhető szándék, hogy igyekszik fontos műveket megszerezni a látóképébe került alkotóktól. Ezeket jónéhány esetben bátran nevezhetjük főműveknek. Belőlük mutat be néhányat most a Godot Galéria.


www.godot.hu







*******************************************************************************************************
FeliratkozĂĄshoz kattintson ide: http://www.godot.hu/hirlev/feliratkozas.php ,
leiratkozĂĄshoz pedig ide: http://www.godot.hu/hirlev/download.php?theme=2
*******************************************************************************************************



More information about the Artinfo mailing list