[artinfo] HOSSZABBÍTOTT NYITVA TARTÁS / VÉRADÁS A MŰCSARNOKBAN

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Tue May 12 15:31:57 CEST 2009


A nagy sikerre való tekintettel a Műcsarnok egy héttel meghosszabbította a Mi Vida - Menny és pokol című kiállítás nyitva tartását, amely így május 24-ig tart nyitva. 

 

A hét végére tervezett kiállítászáró múzeumkommunikációs programjainkat megtartjuk, de záró tárlatvezetést a kiállítás utolsó napján, május 24-én is tartunk az érdeklődőknek.

 

Értesítjük emellett, hogy A Műcsarnok az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve következő véradó akcióját május 14-én, csütörtökön tartja, amelyre 14 és 19 óra között minden művészetpártoló érdeklődőt szeretettel várunk a Műcsarnok előterében található installációban, illetve a Műcsarnokban felállított mobil véradó bázison. Az akcióban résztvevők egyúttal belépőjegyet is kapnak a május 24-ig meghosszabbított Mi Vida - Menny és pokol kiállításra. 

 

A Mi Vida - Menny és pokol kiállításhoz kapcsolódó programok a következők szerint alakulnak:

máj. 14., csütörtök, 14-19 óráig: Művészet a vérért II. - nyilvános véradás 
máj. 16., szombat, 16 óra: Re-akció: a kiállítás képzőművész szemmel - képzőművészeti akciók felnőtteknek 
máj. 17., vasárnap, 15-17 óráig: Korhatár nélkül: Az elátkozott királykisasszony - családi képzőművészeti játszóház 
máj. 17., vasárnap, 16 óra: Záró tárlatvezetés I. - a kiállítás  kurátor, Petrányi Zsolt vezetésével 
máj. 21., csütörtök, 15-19 óráig: Művészet a vérért II. - nyilvános véradás 
máj. 24., vasárnap, 16 óra: Záró tárlatvezetés II. - a kiállítás  kurátor, Petrányi Zsolt vezetésével 
 

Múzeumkommunikációs programjainkon a részvétel a belépőjegy megvásárlásával ingyenes.

 
"A spanyolországi Leonban található MUSAC művészeti kollekciója tudatos módon gyűjti a kortárs nemzetközi művészet legismertebb és legsikeresebb alkotóinak munkáit, elsődleges szempontként megfogalmazva a gyűjteményépítés során azt az alapelvet, hogy a múzeum ne csak a fetisizált műtárgyak passzív "szentélye" legyen, hanem olyan közösségi tér, amely a nézőket aktív interakcióra és diskurzusra invitálja. A Műcsarnokban bemutatott válogatás tökéletesen alátámasztja ezt a felfogást, sőt pontosan ettől válik az év egyik legfigyelemreméltóbb kiállításává." (Szabó Noémi, Élet és Irodalom)

 

" . mi is teszteltük a leóni MUSAC gyűjtemény nemzetközi anyagából válogatott kiállítást, lila köd-e vagy élvezetes seregszemle. Örömmel mondhatjuk, ez utóbbi - sok a film, helyet kap egy nagy teremnyi terepasztal, hull a szoknya, és meg lehet pihenni a matracokon." 

(Dömötör Ági, origo.hu)

 

 

"Háborúk, járványok, gyermekgyilkosságok, heves érzelmek, halál és pénzügyek - mind gyönyörű látványossággá válik, csak annyi kell hozzá, hogy ne a híradót kapcsoljuk be, hanem valamelyik színes, nagy alakú, művészeti albumunkat üssük fel, amely régi mesterek munkáit tartalmazza. Ha egykor ilyen szofisztikált témákat találtak a festők, ma miért nincsenek hasonló mesterek, hasonlóan biztos kézzel? Olyanok, akik hűen ábrázolják korunkat. Vannak! -válaszol a Műcsarnok nemes egyszerűséggel, csak épp nem olaj-vászon munkákba öntik a világról alkotott elképzeléseiket, hanem a kortárs művészet műfaji sokszínűségével ragadják meg azokat." (F.P., Pesti Műsor)

 

" . a Museo de Arte Contemporáneo (MUSAC) folyamatosan gyarapodó gyűjteménye a 21. századra fókuszál. Olyan művekre, melyek alkalmasak arra, hogy ráébresszék a kortárs művészeti közbeszédben járatlanokat is, hogy a művészek nem elvont modellekkel kísérletező technokraták vagy exhibicionista és a polgárpukkasztásban érdekelt peremlakók, hanem köztünk élő, a jelen valóságára sajátos eszközökkel reflektáló emberek, akiket - mint azt a kiállítás főcíme is mutatja - ugyanúgy a mindennapi élet problémái foglalkoztatják, mint bármelyikünket. A Műcsarnokban látható válogatás hűen tükrözi azt a koncepciót. 

(Dékei Krisztina, Magyar Narancs)

 

 More information about the Artinfo mailing list