[artinfo] (no subject)

Fábián Petra pfabian at millenaris.hu
Thu Sep 11 16:39:08 CEST 2008


World Press Photo 08 a Millenárison

2008. szeptember 19-tól október 19-ig

 

2008-tól a Millenáris Fogadójában lesz látható a kiállítás, amely most is az elmúlt évnek mutat tükröt: megtekinthetik a világ legjobb sajtófotóit és a hozzájuk tartozó részletes történeteket! Mindazoknak izgalmas élményt nyújt, akik szeretnék jobban megérteni, mi zajlik körülöttünk a világban vagy érdeklődnek a vizuális kultúra iránt. 


Résztvételi rekord: 


125 országból, 5 019 fotóriporter összesen 80 536 képpel pályázott. 

A 13 tagú nemzetközi zsűri 23 ország 59 fotóriporterét díjazta 10 különböző kategóriában. 


Magyar rekord: 


Gárdi Balázs (1. díj, Hír kategória), Szigetváry Zsolt  (1. díj, Korunk kérdései kategória) és Berekai Anna-Tomasz Gudzowaty (3. díj, Sport kategória) összesen 4 díjat nyertek. 

 

A Fogadóban 185 képbe sűrítve láthatjuk majd korunk történelmét, hétköznapjait, politikáját, sportját, művészetét, természeti változásait és tudományos eredményeit, azokat az embereket, akik a hírekben szerepelnek. A magyar nyertesek munkáiból külön filmösszeállítást láthat a néző.

 

A World Press Photo független, non-profit szervezet 1955-ben alakult meg Hollandiában. Fő célkitűzése a hivatásos sajtófotósok munkájának támogatása és népszerűsítése szerte a világon. Az évek során a szervezet a sajtófotózás és a szabad információcsere független műhelyévé nőtte ki magát. Céljai megvalósítása érdekében a World Press Photo szervezete minden évben megrendezi a világ legnagyobb és legtekintélyesebb sajtófotóversenyét. A díjazott fotókból vándorkiállítás készül, amelyet évről évre több mint kétmillió ember tekint meg 100 helyszínen, a világ több mint 50 országában. A díjnyertes alkotásokat bemutató évkönyv hat nyelven jelenik meg. A World Press Photo szervezetének támogatója a Dutch Postcode Lottery, szponzora a Canon és a TNT.

 

Megnyitó: 2008. szeptember 18., 17.00 óra
Megtekinthető: szeptember 19-től október 19-ig, naponta 10.00-20.00

 

Szervező: Herald Kiadó 

A kiállítás magyar főszponzora: Brokernet, Aviva 

Szponzorok: Malév, Artotel, Budapest Főváros Közgyűlése Gazdasági Bizottság, Herber Hausner, Pharma Press 

Médiatámogatók: MTI, GEO Magyarország, HVG, 168 Óra, Heti Válasz, Est Media Group - nyomtatott média:  Pesti Est, est.tv <http://est.tv/>  magazin, online média: est.hu, sziget.hu, freeblog.hu, freevlog.hu, eco.hu, jox.hu, szanalmas.hu; rádio: radiocafé 98.6.

Kommunikációs partner: Dynamo Budapest

Közreműködő: Summa Artium Kht. 

 

Belépőjegyek kaphatók a helyszínen, valamint elővételben a Ticket Express jegyirodáiban és a Jegymester Kft. webáruházában.

 

Belépődíjak:

Felnőttjegy: 1500 Ft

Gyermek- és ifjúsági jegy (diákigazolvánnyal): 700 Ft

Felnőtt csoportos jegy (min. 4 fő): 1200 Ft

Iskolai csoportos jegy (15 fő fölött): 650 Ft

Családi jegy (nagycsaládos igazolvány vagy max. 6 fő, ebből 2 felnőtt): 3500 Ft

 

 

 



More information about the Artinfo mailing list