[artinfo] friss cikkek a tranzit.hu vizualis kultura rovatban a NOL-on

hegyidora hegyidora1 at chello.hu
Thu May 10 14:50:30 CEST 2007


Uj  cikkek jelentek meg majus 4-en es 10-en a NOL -on tranzit.hu vizualis kultura alrovatban

 http://www.nol.hu/kultura


 
 

maxigas

Értelmiségi vagy szakember? 

A kultúra mint társadalmi intézmény egyre kevésbé értelmezheto az átlagember számára - ütötte meg az alaphangot György Péter esztéta az ELTE Muvészetelméleti és Médiakutatási Intézetének konferenciáján. A résztvevok - művészetelméleti és gyakorlati szakemberek - hét meghívott kurátor vitaindítói mentén vizsgálták a kortárs művészeti kiállítások helyzetét. A tanulság: a szakembereknek ki kell lépniük a színfalak közül, és közvetlenebb szerepet kéne vállalniuk a kulturális élet alakításában.

http://www.nol.hu/kultura/cikk/445985/



 

ssfss

Amit egy Elveszett Paradicsommal nyerni lehet. Az elso roma pavilon Velencében

 

A Velencei Biennálé történetében idén eloször jelentkező roma pavilon nyolc országból tizennégy kortárs roma alkotót mutat be. A kezdeményezés Budapestről indult ki, a kurátorral, Junghaus Tímea muvészettörténésszel beszélgettünk.

http://www.nol.hu/kultura/cikk/445982/



 

Süvecz Emese

 

Muvészet és luxus. Szeminárium a közvetítésrol a Kortárs Építészeti Központban 

 

A globális újkapitalizmus korában a képzomuvészet társadalmi megítélése átértékelodött, egyre gyakrabban hallani politikai, gazdasági és bulvár hírekben képzomuvészettel kapcsolatos történésekrol. A közönségépítés kérdése ennek ellenére sem oldódott meg: a muvészetet szinte kizárólag az üzleti kultúra képes közismertté és trendivé tenni.

http://www.nol.hu/kultura/cikk/445983/



 

2007 május 4.

Perenyei Monika

 

Megregulázott exotikum Bécsben. Viennafair 2007

 

A magyar sajtó részérol eddig még nem tapasztalt érdeklodés övezte a Bécsben harmadik alkalommal megrendezett, nemzetközi kortárs muvészeti vásárt. A kényelmes, bár kicsit sem lenyugöző vizuális "patchwork"-öt felvonultató VIENNAFAIR - közép-kelet-európai "egzotikus" színfolttal élénkítve - inkább a konformizmus, mint a hosszú távon is életképes program felé mutat. 

http://www.nol.hu/kultura/cikk/445228/


More information about the Artinfo mailing list