[artinfo] tranzit.hu Muveszetelmeleti es gyakorlati szabadiskola Jan Verwoert szeminariuma

tranzit office at tranzitinfo.hu
Sat Mar 3 00:04:06 CET 2007


Jan Verwoert, kritikus, Berlin szemináriuma a Muveszetelmeleti es gyakorlati szabadiskola kereteben

2007.marcius 8-11.

 

Nyilvanos eloadas

 

Helyszin: Ponton Galeria, Batthyany u. 65. 

Idopont: 2007. marcius 8. 19:00

 

 

Az appropriaciotol az invokacioig. Miert kozelitjük meg ma maskepp a tortenelmet?  

 

A hideghaboru vegevel, a tortenelem ujra visszatert, de mara elveszitette az utolso magyarazatokat ado, nagy ivu nemzeti elbeszeles (grand narrative) szerepet. A tortenetiseg krizise egybeesik a nemzetallamok valsagaval es a tarsadalmi kozossegek definiciojanak megalkotasaval. Kozos tortenelem nelkul a nepek egyesitesenek kozos alapja elveszett. Sokan szeretnek visszahozni a nemzeti mitoszokat, de ez nem az az ut, ahova el szeretnenk jutni. Megoldatlan konfliktusok szellemei kozott elunk. Ezeknek a szellemeknek a megidezese a kritikus muveszet formainak titkos ceremoniai soran megnyithatnak olyan utakat, amelyek alternativ kozossegeket alkothatnak a tortenelem megosztasanak egy masik ertelmezese menten.

 

 

Zartkoru szeminarium

2007. marcius 9-11.

Jelentkezesi hatarido: 2007. marcius 2., angol nyelvu motivacios levellel a tranzit at enternet.hu cimen.

 

 

Utak az Orom birodalmanak letrehozasahoz - szeminariumi ismerteto

 

A szeminarium felterkepezi azokat a metakommunikacios modszereket es kepeket, amelyek reven mind a multban, a jelenben es a jovoben a kozossegek letrejonnek. A tema megvitatasahoz a tortenelmi es jelenkori hetkoznapi kulturabol szarmazo vizualis anyagok szolgalnak kiindulasi pontkent. Ebben az osszefuggesben a szeminarium olyan mutargyakat es projekteket vizsgal, amelyek a kozossegek letrejottenek gyakorlati es vizualis logikajaval foglalkoznak, vagy ezzel kapcsolatban alternativ megoldast ajanlanak. A muveszet es a mindennapi elet vizsgalata mellett, szovegek ertelmezesevel is foglalkozunk. 

Kerem, minden resztvevo hozzon magaval egy kepet!

 

 

Tovabbi informacio a szeminariumrol: www.tranzit.org

 

Jan Verwoert mukritikus, Berlinben el, a Frieze szerkesztoje, a Metropolis M, Afterall és Piktogram rendszeres szerzoje. A rotterdami Piet Zwart Intezetben tanit muveszetet.. Bas Jan Ader - In Search of the Miraculous. konyve az Afterall Kiadonal jelent meg 2006-ban.

 

 


More information about the Artinfo mailing list