[artinfo] Tranzit.hu info_Elindult a tranzitblog.hu!

office office at tranzitinfo.hu
Fri Dec 7 21:17:41 CET 2007


Elindult a tranzitblog.hu!

http:// tranzit.blog.hu

A tranzitblog.hu többszerzos artblog, témája a vizuális kultúra. Legfontosabb célja, hogy a vizualitás minél tágabban értelmezett területérol szóljon mindenkihez, akit a dolog érdekel vagy érdekelhet. Egy kortárs képzomuvészeti kiállítás épp úgy szóba kerülhet itt, mint egy utcai tüntetés, egy graffiti, egy weboldal vagy akár egy TV reklám. Az artblog alcíme kritika és vizualitás, mivel a vizuális jelenségek kapcsán nem az 'érdek nélküli szépséget' szándékozzuk bemutatni. Ellenkezoleg, a megjeleno írások terveink szerint a látványt meghatározó világnézeteket tisztázzák, ily módon segítik az olvasót a tájékozódásban.

A tranzitblog.hu három rovattal jelentkezik. Az Ajánlóban rövid kommentárokkal ellátott tippeket lehet olvasni arról, hogy mire érdemes odafigyelni a következo hét eseményei közül. A Reflex rovatban rövid, pörgos bejegyzések - reflexiók - jelennek meg egy aktuális vizuális jelenség vagy esemény kapcsán. A Blogger rovatba olyan szerzoket kérünk fel blogolásra, akiknek tevékenysége, szakmája, hivatása közvetlen vagy közvetett módon kapcsolódik a vizuális kultúrához, s kérdésfelvetésük, személyes véleményeik, szubjektív állásfoglalásuk, látásmódjuk, ajánlásaik az ebbe a körbe tartozó témák tekintetében fontosak lehetnek olvasóink, s nem utolsó sorban az írások tárgya szempontjából.

A tranzitblog.hu logója egy a hetvenes években használt magyar köztéri táblára utal, mely egy adott helyszínre vonatkozóan megtiltotta a fényképezést. Ilyen tábláról készített annak idején fényképet egy kiemelkedoen fontos magyar képzomuvészünk, Erdély Miklós. Választott logónk egyrészt tisztelgés Erdély Miklós által képviselt kritikai muvészet elott, másrészt egy kérdésfelvetés a jelenkor embere számára: milyen vizuális formában és milyen tartalommal lehet manapság a bennünket körülvevo világról kritikusan gondolkodni?

Kiadó:
Tranzit Hungary Egyesület
1024 Budapest Ezredes u 13.


Felelos kiadó:
Hegyi Dóra


Szerkesztok:
Hegyi Dóra, Kozma Zsolt, Süvecz Emese

E-mail: office at tranzitinfo.hu

A tranzit kortárs muvészeti programot az Erste Bank Csoport támogatja


More information about the Artinfo mailing list