[artinfo] Kitchen Budapest

Seres Szilvia szseres at c3.hu
Tue Apr 3 21:03:09 CEST 2007


www.kitchenbudapest.org/
www.kitchenbudapest.org/projects.html

Kitchen Budapest

 

A Kitchen Budapest egy a városi térrel, a mobil kommunikációval és az Internettel foglalkozó labor, ami fiatal kutatók számára teret és eszköz biztosít a szabad gondolkodásra és a kreatív csapatmunkára. 

 

Célunk, hogy a jövő fejlődő nagyvárosának kommunikációját, életét meghatározó kulturális értékeket állítsunk elő, és gyakorlati válaszokat keressünk az életünket egyre inkább meghatározó kommunikációs technológiák fejlesztésével kapcsolatban felmerülő kérdésekre, igényekre. Ennek érdekében a labor kutatói - mérnökök, művészek, designerek -kapcsolódási pontokat keresnek a művészet, a tudományok és az új média között és megpróbálnak prototípusokon, installációkon keresztül nemzetközi kontextusban is érvényes, lokális lehetőségeket kidolgozni. 

 

A hely

A Kitchen Budapest egyrészt egy kutatóhely, ahol a fiatal kutatók saját és közös projekteken dolgoznak majd kis csoportokban, másrészt egy labor, ahol a bekerült csapattagok együtt kutatnak és fejlesztenek, és harmadrészt egy kiállítótér, ahol az elkészült prototípusokat, munkákat bemutatjuk. 

 

A munka folyamata 

A laborbeli munka során mindenki 2-3 fős csapatban dolgozik 1. a saját projektjén, melynek a vezetője, és részt vesz 2. mások projektjeiben és 3. néhány közös projektben is. A munkaidő beosztása a csapat vezetőjének és a csapat tagjainak egyaránt a feladata, a labor csak a rendszeres beszámolók idejét határozza meg. 

 

Pályáztatás 

A Kitchen Budapest kutatócsapatába kétfordulós pályázat útján lehet bekerülni. A pályázók kreativitása, ötleteik és felkészültségük megítéséhez a felvételi során különböző témákat (feladatokat) kell feldolgozni, amik a pályázók kretaivitását, ötleteit mérjük. A feladatok tematikája a jelentkezők számára arról is információt ad, hogy milyen típusú kutatásokra számítunk. 

 

Mit biztosítunk? 

A pályázati úton kiválasztott 13 ember számára helyet, infrastruktúrát, ösztöndíjat biztosítunk, további 3-5 ember számára helyet és infrastruktúrát, és további 10 ember számára tesszük lehetővé, hogy programjainkra, vagyis prezentációkra, workshopokra járjanak, s csapattagcsere esetén nekik adunk először lehetőséget a bekerülésre. 

 

Nyilvános programok: 

Rendszeresen szervezünk nyilvános előadásokat, kiállításokat, bemutatókat, ahol a közönség is megismerkedhet a laborban folyó munkával, és képet kaphat arról is, hogy milyen típusú kutatások, fejlesztések vannak a Kitchen Budapestben. 

 

Előadások kutatóink számára 

A kutatók számára pedig meglévő tudásukat gyarapítandó, a kutatási témák szerint hívunk meg magyar és külföldi szakértőket, hogy tartsanak előadásokat, workshopokat, szemináriumokat.


---------------------------------------------------------
Seres Szilvia, Tel.: (30)9894-917
---------------------------------------------------------


More information about the Artinfo mailing list