[artinfo] BBS Fórum / Műcsarnok 2006.05.23

BBS bbs at mucsarnok.hu
Mon May 22 11:33:11 CEST 2006


Tisztelettel meghívjuk a május 23-án kedden 18 órakor

A Műcsarnok kiállítótereiben

megrendezésre kerülő


BBS Fórum


rendezvényünkre.


A Fórum meghívott vendégei:


Pásztor Erika Katalina a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszékének oktatója és 

KissPál Szabolcs képzőművész


A Fórum tematikája: Mozgóképhasználat a kortárs képzőművészetben, és annak kiállítótereiben, a "Coolhunters" - Fiatalok média és piac között - című kiállításon bemutatott művek és videóprezentációk megközelítésében.

http://www.mucsarnok.hu/index_01.php?lang=hu

A beszélgetést moderálja: Kodolányi Sebestyén




A kéthetenként kedden megrendezésre kerülő BBS Fórum, a BBS hagyományira alapozva a mozgóképes kultúra területén érintett művészeti ágak társművészeti Fóruma.


A BBS Fórum program háttere:


A BBSA és a Műcsarnok pár hónapja egy átfogó projekt kidolgozásába kezdett annak érdekében, hogy a Műcsarnok intézményes keretei között a - hazai film és társművészetek szempontjából egyedülálló - BBS archívumot a kortárs művészetek kutatói és közönsége ill. az oktatás számára a lehető legközvetlenebb módon hozzáférhetővé tehesse. A projekt a Műcsarnok könyvtári, informatikai, és közintézményi struktúrájára alapozva működne. Hosszú távú céljai között szerepel hogy a videó-művekről, ill. filmművek videómásolatairól könyvtári katalógusrendszerben kereshető DVD megtekintő kópiákat készítsen, és biztosítsa a művek könyvtári kereteken belül való helyi megtekintését és kutathatóságát. 

A kutatást és az archívum internetes elérhetőségét segíti majd a Műcsarnok honlapján az elkülönített BBS oldal, ahol a DVD archívum művei a könyvtár katalógusrendszerével összhangban kereshetőek lesznek. Ezen az oldalon találhatók majd a munkákkal és archívummal kapcsolatos egyéb, az oktatás és kutatás számára fontos kiegészítő információk és aktuális hírek.

A Műcsarnok, a BBS művekből rendszeresen rendez filmvetítéseket a Műcsarnok vetítőtermében és az 2006 második felétől a Menü Pont galériában kiállítás-sorozatot a BBSA munkák és alkotóik átfogóbb bemutatására.


Bővebb információt a 06304723458-as telefonszámon Kodolányi Sebestyéntől / a Balázs Béla Stúdió Alapítvány kuratóriumának elnökétől kaphat. 

bbs at mucsarnok.hu






More information about the Artinfo mailing list