[artinfo] BBS Fórum / Műcsarnok 2006.05.09.

Info info at mucsarnok.hu
Mon May 8 17:02:14 CEST 2006


Tisztelettel meghívjuk a május 9-én kedden 17 órakor

A Műcsarnok apszisában

első alkalommal megrendezésre kerülő


BBS Fórum


rendezvényünkre.


A Fórum meghívott vendégei: Rényi András esztéta és Mundruczó Kornél filmrendező

A Fórum tematikája a Muntean / Rosenblum Szürkületben élünk című kiállításán megtekinthető Disco /2005, HDTV, loop 5'5 min/ és Meghalni érte /2002, DVD loop, 16:9/

című művei megközelítései a különböző képzőművészeti és filmes szempontokból.


A beszélgetést követően levetítjük:


Afta r: Mundruczó Kornél

(2001, rövidfilm, 35mm, színes, 25 perc)


Kis Apokrif No.1 r:Mundruczó Kornél 

(2003, rövidfilm, 35mm, ff, 6 perc, 1:1,66, DolbySR)


című filmeket.


A kéthetenként kedden megrendezésre kerülő BBS Fórum, a BBS hagyományira alapozva a mozgóképes kultúra területén érintett művészeti ágak társművészeti Fóruma.


A BBS Fórum program háttere:


A BBSA és a Műcsarnok pár hónapja egy átfogó projekt kidolgozásába kezdett annak érdekében, hogy a Műcsarnok intézményes keretei között a - hazai film és társművészetek szempontjából egyedülálló - BBS archívumot a kortárs művészetek kutatói és közönsége ill. az oktatás számára a lehető legközvetlenebb módon hozzáférhetővé tehesse. A projekt a Műcsarnok könyvtári, informatikai, és közintézményi struktúrájára alapozva működne. Hosszú távú céljai között szerepel hogy a videó-művekről, ill. filmművek videómásolatairól könyvtári katalógusrendszerben kereshető DVD megtekintő kópiákat készítsen, és biztosítsa a művek könyvtári kereteken belül való helyi megtekintését és kutathatóságát. 

A kutatást és az archívum internetes elérhetőségét segíti majd a Műcsarnok honlapján az elkülönített BBS oldal, ahol a DVD archívum művei a könyvtár katalógusrendszerével összhangban kereshetőek lesznek. Ezen az oldalon találhatók majd a munkákkal és archívummal kapcsolatos egyéb, az oktatás és kutatás számára fontos kiegészítő információk és aktuális hírek.

A Műcsarnok, a BBS művekből rendszeresen rendez filmvetítéseket a Műcsarnok vetítőtermében és az 2006 második felétől a Menü Pont galériában kiállítás-sorozatot a BBSA munkák és alkotóik átfogóbb bemutatására.


Bővebb információt a 06304723458-as telefonszámon Kodolányi Sebestyéntől kaphat. codolagni at gmail.com


Számítunk pontos megjelenésére,


Tisztelettel:


Páldi Lívia                 Készman József             Kodolányi Sebestyén

Műcsarnok kurátor      Műcsarnok kurátor             BBSA kuratóriumi elnök



More information about the Artinfo mailing list