[artinfo] Műcsarnok / BBS Fórum

BBS bbs at mucsarnok.hu
Sun Jun 11 14:35:07 CEST 2006


Tisztelettel meghívjuk a június 13.-án kedden 18 órakor

A Műcsarnok Előadótermében

megrendezésre kerülő


BBS Fórum


rendezvényünkre.


A Fórum meghívott vendégei: Szőke Annamária művészettörténész, egyetemi adjunktus /ELTE BTK Művészettörténeti Intézet, 

Gelencsér Gábor filmesztéta, egyetemi adjunktus /ELTE filmelmélet és filmtörténet szak/

Peternák Miklós tanszékvezető egyetemi tanár /MKE Intermédia tanszék/

A Fórum tematikája: 

A BBS és a Műcsarnok együttműködésében létrejövő kutatási, könyvtári és filmprogram projekt, együttműködésének lehetőségei a felsőoktatás intézményeivel, szakoktatóival és hallgatóival.

A beszélgetést moderálja: Kodolányi Sebestyén


A 2006 június 13.-án megrendezendő BBS Fórum után nyári szünetet tartunk, és szeptemberben újrakezdjük programjainkat.


A BBS Fórum program háttere:


A BBSA és a Műcsarnok egy átfogó projekt kidolgozásába kezdett annak érdekében, hogy a Műcsarnok intézményes keretei között a - hazai film és társművészetek szempontjából egyedülálló - BBS archívumot a kortárs művészetek kutatói és közönsége ill. az oktatás számára a lehető legközvetlenebb módon hozzáférhetővé tehesse. A projekt a Műcsarnok könyvtári, informatikai, és közintézményi struktúrájára alapozva működne. Hosszú távú céljai között szerepel hogy a videó-művekről, ill. filmművek videómásolatairól könyvtári katalógusrendszerben kereshető DVD megtekintő kópiákat készítsen, és biztosítsa a művek könyvtári kereteken belül való helyi megtekintését és kutathatóságát. 

A kutatást és az archívum internetes elérhetőségét segíti majd a Műcsarnok honlapján az elkülönített BBS oldal, ahol a DVD archívum művei a könyvtár katalógusrendszerével összhangban kereshetőek lesznek. Ezen az oldalon találhatók majd a munkákkal és archívummal kapcsolatos egyéb, az oktatás és kutatás számára fontos kiegészítő információk és aktuális hírek.

A Műcsarnok, a BBS művekből rendszeresen rendez filmvetítéseket a Műcsarnok vetítőtermében és az 2006 második felétől a Menü Pont galériában kiállítás-sorozatot a BBSA munkák és alkotóik átfogóbb bemutatására.


Bővebb információt a 06304723458-as telefonszámon Kodolányi Sebestyéntől kaphat. 

bbs at mucsarnok.hu


More information about the Artinfo mailing list