[artinfo] felhivas_kepzomuveszek dokumentumfilmjeinek bemutatoja

hegyidora hegyidora1 at chello.hu
Mon Sep 26 23:28:44 CEST 2005


Ismetelt Felhivas
 

Kepzomuveszek dokumentumfilmjeinek bemutatoja

 

Az utobbi nehany evben a dokumentarista megkozelites, ertve ezen a szemelyes es a nyilvanos - politikai, tarsadalmi - realitas "direkt" bemutatasat, meghatarozo szerepet kapott a kepzomuveszek munkaiban. Ezt a megfigyelest alapul veve a Kunstverein München, napjaink egyik jelentos kortars muveszeti kiallitohelye, olyan fiatal nemzetkozi kepzomuveszek filmjeit gyujtotte ossze, akik dokumentarista modszereket alkalmaznak tobbnyire videoval keszitett alkotasaikban. Az idei Budapesti Oszi Fesztival kereteben, a nemzetkozi anyagbol osszeallitott "It's hard to touch reality"/ " Nehez megerinteni a valosagot " video/film-archivum kerül bemutatásra, mely 40 képzomuvesz kozel 100 filmjet foglalja magaba. 

 

A nemzetkozi anyag budapesti bemutasa kapcsan szeretnenk magyar kepzomuveszek dokumentumfilmjeit is osszegyujteni, felvetve a kerdest, hogy nalunk mennyire meghatarozo ez a tendencia, es milyen hagyomanyokra tamaszkodhat.

 

Olyan kepzomuveszeti szandekkal/ kozegnek keszult ill. keszulo filmeket/ videokat varunk, amelyek a dokumentarizmus valamely formáját alkalmazzák.

 

A bekuldott munkak 2005. oktober 18. és november 5. között az Irok Boltjaban mukodo " Nehez megerinteni a valosagot" archivum mellett, helyben kolcsonozheto videoteka formajaban lesznek megtekinthetoek. 

 

Bekuldesi hatarido: 2005. oktober 7.

 

tranzit.hu

1024 Budapest, Ezredes u. 13.

 

Informacio: 

tranzit.hu at mail.com

 

Szervezok:

tranzit.hu

Budapesti Oszi Fesztival

 

A tranzit az Erste Bank Csoport kortars kepzomuveszetet tamogato kezdemenyezese, ami Magyarorszagon 2005 oszetol mukodik tranzit.hu neven. 

 


More information about the Artinfo mailing list