[artinfo] Műcsarnok Filmklub - első 3 film

Murka Ilona imurka at mucsarnok.hu
Wed Sep 21 15:44:42 CEST 2005


A Vágy titokzatos tárgya - Az emberi vágyak ábrázolása a filmművészetben címmel 2005. szeptember 21-én indul a Műcsarnok Filmklub új sorozata.
A vetítések szerdánként 18 órakor kezdődnek.
Belépőjegy alkalmanként 600 Ft, bérlet 14 alkalomra 6.000 Ft.

2005. szeptember 21.
ALFRED HITCHCOCK: Szédülés ( Vertigo, 1958 - 128 perc ) Előadó:Varró Attila
Hitchcock leggyönyörűbb remekművének alaptörténetét a francia krimiíró-páros, Boileau és Narcejac egyenesen a Mester számára írta: akrofóbiás ex-rendőr beleszédül régi barátja öngyilkos hajlamú nejébe, majd a nő halála után a bűntudat és a szerelem végzetes keveréke testet ölt számára egy másik nő képében, aki épp úgy fest, mint az előző. Csavaros thriller és éjsötét melodráma, szívszorító szerzői önvallomás és örökzöld műfaji klasszikus, költői látlelet a szexuális mániákról és fóbiákról, amelynek még a remake-jét is Megszállottságnak hívják. 

2005. szeptember 28.
DAVID LYNCH: Útvesztőben ( Lost Highway, 1996 - 135 perc ) Előadó: Mátyás Péter
"Szerintem az Útvesztőben nagyon komoly film, amelyet a magam részéről a Radírfejjel rokonítok. Azt hiszem, hogy ez a film egyfajta mozgó portré. . Mindenféle magyarázat inadekvát, mert ez a film arra készült, hogy megnézzék." - Barry Gifford, a film forgatókönyvírója -

2005.október 5.
DEREK JARMAN: Caravaggio ( 1986 - 93 perc) Előadó: Rényi András
A híres-hírhedt angol filmrendező 1986-ban kivételesen szuggesztív önarcképi filmet forgatott a botrányos életű, gyilkosságba keveredett festőzseniről: a film mélyebb értelemben mégsem a hatalomról, a lázadásról vagy a homoszexuális szerelemről szól, hanem a művészet életpótlék-mivoltáról: aki képek festésére adja magát, attól megvonatik a szerelem közvetlen beteljesülésének öröme. Alapmű.

MŰCSARNOK - Budapest XIV., Hősök tere - Információ: 460-7000
http://www.mucsarnok.hu


More information about the Artinfo mailing list