[artinfo] Konferencia felhivas - masodszor

Seres Szilvia szseres at c3.hu
Mon Aug 22 18:35:12 CEST 2005



Felhívás eloadás tartására 

az 5. Információs Társadalom Szakmai Napok c. konferencián



Az INFONIA Alapítvány és a BME-UNESCO Információs Társadalom- és Trendkutató Központ (ITTK) immár ötödik alkalommal rendezi meg az Információs Társadalom Szakmai Napokat, idén a Pécsi Tudományegyetem BTK Szociológiai és Szociális Tudományok Intézetének Információs Társadalom Oktató és Kutató központjával (ITOK) együttmuködésben.



A rendezvény tervezett idõpontja: 2005. november 28-29.

Helyszíne várhatóan az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenloségi Minisztérium.



A szervezok az alábbi tárgykörökben várják az új gondolatokat tartalmazó, innovatív eredményeket bemutató eloadásokat:



Internet 2005 Magyarország: számok a középpontban

Friss hazai felmérések-vizsgálatok adatai és trendjei az internet, illetve tágabban véve az infokommunikációs eszközök világával kapcsolatban.



Kistelepülések társadalmi integrálódása az új évezredben

Az információs korszak a vidék Magyarországa felol. Új kihívások és innovatív megoldások, szolgáltatások a kis falvakban az ügysegédlettol a hálózat nélküli internetig. Adaptálódás, lemaradás, életesélyek, megmaradás és kitörési pontok.



Civilek az információs társadalomban

Társadalmi szervezetek az információs társadalomért és az információs társadalomban. Informatikai felkészültség: az eszköz-ellátottságtól a digitális írástudásig. Társadalmi szervezetek célzott aktivitása: informatikai tárgyú fogyasztóvédelemtol az érdekképviseleten át az önszervezodésig és tovább.



Nok, inaktívak, kisebbségiek, idosek és fogyatékosok lehetoségei az új korszakban

Hogyan képesek élni a hátrányos helyzetu társadalmi csoportok az újfajta infokommunikációs lehetoségekkel, milyen mértékben sújtja oket a digitális megosztottság. Követendo nemzetközi, vagy hazai legjobb gyakorlatok ezen a téren. Esettanulmányok, mélyfúrások.



Az információs társadalomtól az információs kultúráig

Az információs korszakban elsosorban az információ elérhetosége változik meg szinte alapvetoen: ez az új helyzet azonban számtalan korábbi szokásunkat kérdojelezi meg, vagy éppen teszi értelmetlenné és igényli egyúttal újak megjelenését és elterjedését. Az információs korszakban arra kell felkészültnek lennünk, hogy kultúránk (mindannyiunk saját kultúrája) egy jó ideig igen gyorsan változik. Azt is mondhatnánk, hogy mindannyian akkulturációban találjuk magunkat saját kultúránkat illetoen.



Szociális informatika

Milyen új kihívások érik a szociális ellátó rendszert az információs korban, s milyen új lehetoségeket nyújt az új infokommunikációs technológia az ellátó intézmények muködésének fejlesztésére; valamint az ellátások színvonalának javítására, az ellátottak információs és kommunikációs potenciáljának növelésére.



 

Kérjük, hogy, ha eloadóként részt kíván venni a rendezvényen, akkor töltse ki a következo jelentkezési lapot: http://www.ittk.hu/web/docs/jelentkezesi_lap_inftarsszakmainapok2005.doc
és küldje el a következo címre: ITSZN at ittk.hu



A jelentkezés határideje kiterjesztve: 2005. szeptember. 26. 



A bírálati döntés kihirdetése: 2005. október 1.

A programfüzet lezárása: 2005. október. 15.

Az eloadásvázlatok/tanulmányok beküldési határideje: 2005. november. 1.





További információ:



Információs Társadalom Szakmai Napok (ITSZN) Szervezo Bizottság

BME-UNESCO ITTK

1111 Muegyetem rakpart 9. II. emelet 210.

Telefon: 463-2526, Fax: 463-2547

E-mail: ITSZN at ittk.hu 

Szervezok: Kolin Péter, Pintér Róbert, Antal Tímea.

Információ a korábbi évek rendezvényeirol: http://www.ittk.hu/web/konferenciak.html 


More information about the Artinfo mailing list