[artinfo] Fw: nyit a Kuplung

Somogyi, Hajnalka hajni at trafo.hu
Wed Oct 27 13:31:16 CEST 2004


Kuplung Szabad Műhely és Szórakozóhely Felhívása


2004 október 28.-án nyílik a Király utca 46-ban az Kuplung Szabad Műhely és Szórakozóhely. A csarnok 10 hónapig üzemel ezen a helyszínen. Koncepciója, hogy hiányt pótlóan megvalósítsa a népszerű éjszakai szórakozóhelyek és a művészeti csoportok/műhelyek együttműködését. Ezért a 600 m2 összterületű csarnok fölajánlja tereit különböző művészeti kezdeményeszések/csoportok számára. A terek használatát különböző célokra lehet megpályázni (pl. műterem, kiállítótér, próbatér, rendezvényterem, stb.). A vendéglátó és a művészek közötti együttműködés értelmében a művészek vállalják, hogy a térhasználat fejében közönséget vonzó programokat szerveznek. Pályázható hosszú távú, és rövid távú együttműködés. Hosszú távra az pályázhat, aki vállalja, hogy több alkalommal eseményt rendez a csarnokban, valamint folyamatos jelleggel tevékenységet végez a csarnok területén. A hosszú távú (rezidens) együttműködőkből alakuló kuratórium bírálja el a további pályázatokat. A későbbi rezidens együttműködők szintén a kuratórium tagjaivá válnak. A rövid távú együttműködés alkalmi, vagy időszakos projektek megvalósítását jelenti a csarnok területén. Így a tér felhasználását, művészek irányítják, ők szolgáltatják a programokat. A pályázók vállalják, hogy tevékenységüket nyilvánosan végzik A helyiség napközben tölti be a műhely szerepét, este szórakozóhelyként üzemel. Programokat természetesen estére is lehet szervezni. 



A kuratórium jelenleg a három rezidens szervezetből, a KlubVH Egyesületből, a  Lumen Fotóművészeti Alapítványból, az Újirány Csoportból, illetve a vendéglátóból/üzemeltetőből áll össze. A fent említett úton tud bővülni. A kuratórium szerepe, hogy elbírálja a pályázatokat, koordinálja a programokat és fejlessze a Kuplung működését.



A írásban elküldött pályázatban meg kell indokolni, hogy a pályázó miért tart igényt a helyiségre, és hogy milyen célra, milyen rendszerességgel és mennyi ideig tervezi azt felhasználni. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó jellemzését és eddigi tevékenységének rövid összefoglalását, valamint a csarnokban tervezett tevékenység részletes leírását.



Az alábbi számon lehet érdeklőni részletekről: 06 30 3951513



Erről a címről a jövőben Kuplung programjáról értesülhet. Jelezze, ha nem tart rá igényt!












 


More information about the Artinfo mailing list