[artinfo] BPworkshop térintalláció

Bircsák Eszter eszter at trafo.hu
Thu Nov 11 18:11:40 CET 2004


BUDAPEST TETEJE
Térinstalláció

Trafó Galéria, 2004. november 17 - 21.

Megnyitó: 2004. november 16. 18h

"Budapest teteje a város szerves, tulajdonképpen hétköznapi része. Itt van, állandóan a közelünkben, mégis nagyon keveset tudunk róla. Szétterpeszkedik tudathorizontunk fölött, s csak néha metszi életünk pályáját egy-egy szilánkja.  Mint az Olympos teteje, állandó ködbe burkolódzik, és nem fedi föl magát egykönnyen. Mindenkinek vannak hozzá köthető történetei, álmai, meséi.
Ez a mindenkiben élő fogalom lesz kiállításunk témája.
A térinstalláció zene és vetített képek segítségével, laza asszociációkra építve vázol föl egy világot, Budapest tetejének egy lehetséges, szubjektív arcát.
Alkalmat teremt arra, hogy összeszedjük gondolatainkat, élményeinket vagy kitaláljuk saját mesénket."
BPworkshop

A BPworkshop fiatal építész szervezői 2002 óta dolgoznak együtt a Trafóval. Az általuk idén tavasszal már harmadik alkalommal megrendezett azonos című nemzetközi építész workshop (ld. www.bpworkshop.hu) évről évre egyre komplexebb programmal jelentkezik, amely egyre markánsabban nyit más disciplinák és kreatív gyakorlatok, pl. a szociológia és a képzőművészet felé. 

Ennek az együttműködésnek és közös gondolkozásnak egy újabb állomása és formája a Budapest teteje című egyhetes, rendhagyó kiállítás. Az építészek által létrehozott multimediális térinstalláció egyben gondolatébresztő a következő workshophoz, amely tehát a főváros, mint - elsősorban - építészeti konstrukció ezen kevéssé látható és talán kevéssé (ki)használt legfelső szintjét teszi sokszempontú megközelítés tárgyává.



Szervező:
Szentirmai Tamás, Kelner Krisztián, Hartmann Erik (FAEK/ BPworkshop)
közreműködik a MOIRÉ csoport


More information about the Artinfo mailing list