[artinfo] SPARK Art Fair Knoll Galerie - Paul Horn solo show - 2022. március 25-27.

Knoll Galéria Budapest info at knollgaleria.hu
Sat Mar 19 13:05:18 CET 2022


SPARK Art Fair Vienna 2022
Knoll Gallery Wien & Budapest bemutatja: Paul Horn solo show

2022. március 25-27.
Preview & Vernissage: 2022. március 24.
Péntek 11 - 19
Szombat 11 - 19
Vasárnap 11 - 18
Helyszín: Marx Halle, Bécs

Paul Horn nem ismer határokat művei anyaghasználatában: alkalmaz víz körforgását elősegítő hidroponikus csőrendszereket - amelyek növényeket táplálnak vagy megváltoztatják a beltéri klímát -, miközben létrehoz meglepő festményeket, lélegző tárgyakat, fürdőszobatükröket, amelyek egy idős párt tükröznek, és közben szelfizésre ösztönzik a kiállítás látogatót.
Munkái mindig meglepőek és aktuális kérdések iránt tesznek érzékennyé. A művész így észrevétlenül kerül nagyon közel művei nézőjéhez. A jelen (nem rögtön nyilvánvaló) problémái felkavaróan hatnak, sőt magukkal ragadnak.
Paul Horn műalkotásainak így máris részeseivé válhatunk: legyen szó akár a szelfi csapdáról vagy a túlméretezett babakocsi játékos használatáról, ahol fiatalok és idősek egyaránt boldogan állnak sorba, hogy  vezethessék is - láthatóvá téve ezzel a felnőtté válás elutasításának társadalmi problémáját. Emellett vagy inkább ezzel kapcsolatban, Paul Hornt évtizedek óta foglalkoztatja a klímaváltozás témája, amelyhez a természeti katasztrófák drámai ábrázolása is hozzátartozik.
Műveiben minden összefügg: beleértve azokat a (giccses) festményeket is, amelyeken gyönyörű nagy baglyok láthatók, akik mind kis emberi lényeket tartanak a csőrükben - ezek végül is az emberi lét azon felismeréséhez juttatnak, hogy a természetnek és a világnak csak egy kis része vagyunk. Így érezhetjük magunkat is mindebben érintettnek.


—————
KnollGalériaBudapest
Liszt Ferenc tér 10.
1061 Budapest
+36 1 267 38 42
info at knollgaleria.hu <mailto:info at knollgaleria.hu>
www.knollgaleria.hu <http://www.knollgaleria.hu/>



Az Ön e-mail-címe adatbázisunkban található, ezúton küldjük meghívónkat kiállításainkra, rendezvényeinkre.

Ha a jövőben nem szeretne tőlünk értesítéseket kapni, válaszában a "Tárgy" rovatban "Nem"-mel jelezze.


More information about the Artinfo mailing list