[artinfo] Ljubljana művészeti utazás - 2022. július 16., szombat (érkezés július 15., péntek) – július 17., vasárnap

Knoll Galéria Budapest info at knollgaleria.hu
Sat Jun 18 13:13:39 CEST 2022


Ljubljana művészeti utazás - 2022. július 16., szombat (érkezés július 15., péntek) – július 17., vasárnap


Első alkalommal  szervezünk művészeti utazást Ljubljanába! Szlovénia fővárosában a `90-es évek óta a művészeti szcéna is rohamosan fejlődött, a múzeumok mellett nemrégiben egy lenyűgöző kiállítóteret is átadtak. Az óvárosban pedig Jože Plečnik építész számos alkotásával találkozhatunk, például a Ljubljanica felett átívelő háromrészes híddal a központban.

A kortárs művészet terén Ljubljanában az 1980-as évektől kezdve olyan kritikus művészkollektívák léptek fel, amelyek Jugoszlávia és Szlovénia társadalmi kérdéseivel (is) foglalkoztak, mint például az IRWIN és a Laibach. Nagy arányban videó-, fotó-, performansz- és digitális művészetről van szó.

A kortárs művészet legújabb és legimpozánsabb helyszíne a Cukrarna Galéria egy volt cukorgyár épületében, amelynek belső tere tágas építészeti megoldásokkal lep meg. Az 1990-es évek óta közel 60 szlovén művész alkotása látható itt, és beszélgetést folytathatunk az igazgatóval és a kurátorral. A további programpontok közé tartozik a Modern Művészetek Múzeuma, számos galéria és egyéb kiállítóhely. A program része a művészekkel, kurátorokkal és egy gyűjtővel való találkozás.

Az utazás és a szállásfoglalás egyénileg történik. Pénteken késő délutáni érkezést javaslunk, mivel szombaton kezdődik a programunk, amely vasárnap délutánig (kb. 15 óráig) tart.

Szállást foglalni a Kersnikova utca környékén, a központban és a vasútállomás közelében ajánlunk, például a B&B Slamič Hotelbe, vagy a City Hotel Ljubljanába vagy a Hotel Levbe. Reggel az egyik szállodát választjuk találkozási pontnak.
Az utazást mi vonattal javasoljuk (naponta több járat is indul például Bécsből vagy Budapestről), a jegyek olcsók, ha időben foglal.

Az utazás előtt elérhető részletes programunk tartalmazza a pontos címeket - így bármikor csatlakozhat a programhoz. Idegenvezetőnk Lara Mejac kurátor, a ljubljanai kortárs művészeti élet kiváló ismerője. Ő vezeti majd a programot angol nyelven. Az utazást megelőző időszakban előzetes információt biztosítunk a szlovén művészetről és építészetről, könyvekről, linkekről, stb.

Ha szeretne részt venni az utazásunkon, várjuk mielőbbi jelentkezését a kunstreise at knollgalerie.at <mailto:kunstreise at knollgalerie.at> e-mail- címen, a jelentkezés után szívesen küldünk előzetes programot. 

Az utazás 9 főt meghaladó jelentkezés esetén indítjuk. 

A változtatás jogát minden adattal kapcsolatban fenntartjuk.

Örömmel várjuk jelentkezését!
Pilinger Erzsébet és Hans Knoll


KnollGalériaBudapest
Liszt Ferenc tér 10
1061 Budapest
+36 1 2673842
epilinger at knollgaleria.hu <mailto:epilinger at knollgaleria.hu>
www.knollgaleria.hu <http://www.knollgaleria.hu/>

KnollGalerieWien
Gumpendorfer Str. 18
1060 Wien
+43 1 5875052
+43 664 1810848
office at knollgalerie.at <mailto:office at knollgalerie.at>
www.knollgalerie.at <http://www.knollgalerie.at/>
More information about the Artinfo mailing list