[artinfo] Virtuális (VR) és kiterjesztett valóság (AR)

Seres Szilvia szseres at c3.hu
Wed May 18 09:43:41 CEST 2016


A Budapesti Metropolitan Egyetem, Metropolitan Lab meghívja Önt 

Virtuális valóság (VR) és kiterjesztett valóság (AR) című előadására.

A virtuális (VR) és  kiterjesztett valóság (AR) a játékokban való megjenés küszöbén áll, de hamarosan betör a hétköznapjainkba is. Vajon mennyi idő múlva jelennek meg és terjednek el végfelhasználói oldalon a valóság érzékelésünket befolyásoló eszközök? A különleges élményért ma egyre többen fejlesztenek és tökéletesítenek rendszereket (Oculus, Samsung, Sony, Appel, Intel, Crytek, Google, Microsoft). Jelenleg a funkciók kitalálása zajlik, melyeket a technológia majd tökéletesít az innovatív fejlesztésekkel. Hol tartunk jelenleg? A Metropolitan Lab soron következő eseményén erre keressük a választ.

Időpont: 2016. május 23., hétfő, 17.30 óra
Helyszín: Design Terminál, Záboji B. Péter terem, Budapest, Erzsébet tér 11. 1051

Előadók:

Mészáros Kornél, POSSIBLE Games, vezető fejlesztő: 
AR vagy VR? Melyiket válasszuk?

Mi a különbség a kiterjesztett valóság  és virtuális valóság között? Milyen alkalmazások, illetve játékok működnek AR és VR környezetben és milyen eszközök állnak rendelkezésünkre jelenleg, ha fejleszteni szeretnénk?

Velvárt András, Microsoft MVP (Emerging Experiences: HoloLens, Ink, Cortana, Kinect, Windows development, etc.),  Head of Research and Development, 360world: HoloLens 
 
Minden, amit a HoloLensről tudni kell. Mixed Reality vs Augmented Reality, az eszköz szenzorai, képességei és programozása.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!

Event Brite regisztráció: https://www.eventbrite.com/e/virtualis-valosag-vr-es-kiterjesztett-valosag-ar-tickets-25501110508 <https://www.eventbrite.com/e/virtualis-valosag-vr-es-kiterjesztett-valosag-ar-tickets-25501110508>

Metropolitan Lab: http://www.metropolitan.hu/muveszet/lab <http://www.metropolitan.hu/muveszet/lab>
A Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1585244558472927/

Kapcsolódó anyagok:
https://www.possible.com/games/
https://www.facebook.com/pages/Possible-Games/266133550073411
http://pocoecogame.com/
https://www.microsoft.com/microsoft-hololens/en-us

Budapesti Metropolitan Lab

A 2015-ben elindult progresszív műhely a digitális technológia változásaira reagálva és annak trendjeit követve a különböző igényekre ad megoldásokat interdiszciplináris projektek megvalósításával. Fő célkitűzése a technológiai eredmények kreatív használata, innovatív művészeti lehetőségek kutatása, támogatása. Olyan közösségi tér, ahol fejleszteni és közösen tesztelni lehet az új ötleteket, és ami lehetővé teszi a folyamatos kísérletezést, valamint a hibrid műfajok megteremtését. Kooperációi mentén inspirációival segíti innovációs és technológiai folyamatainak végiggondolását iparági és GLAM partnereinek.

A Metropolitan Lab-ről bővebben: http://www.metropolitan.hu/muveszet/lab



More information about the Artinfo mailing list