[artinfo] Szakmai gyakorlat a Gallery8-ban BA és MA hallgatók számára

Arpad Bak arpadbak at yahoo.com
Fri May 22 12:30:20 CEST 2015


Szakmai gyakorlat a Gallery8-ban BA és MA hallgatók számárahttp://gallery8.org/hu/news/3/83/szakmai-gyakorlat-a-gallery8-ban-ba-es-ma-hallgatok-szamara

60-120 órás szakmai gyakorlatra vár jelentkezőket a Gallery8 - Roma Kortárs Művészeti Tér a 2015 május és augusztus közti időszakra.

A Gallery8 (http://gallery8.org) – Roma Kortárs Művészeti Teret az Európa Roma Kulturális Alapítvány (http://www.romacult.org) hozta létre. A Gallery8 a Mátyás téren található, Budapest 8. kerületének szívében, azaz a főváros romák által legmagasabb arányban lakott részén. Célja, hogy a roma közösséget támogassa: egy valódi interkulturális tér, ahol a romák és nem-romák közötti párbeszéd és együttműködés helyet kap, új alkotásokat és megoldásokat létrehozva a jövőbeni békés együttélés érdekében. A Gallery8 szerény méretű tér (45 m2, belmagassága 4 m), de elhelyezkedése stratégiai jelentőségű, politikailag és gazdaságilag független.

Kit keresünk? A kortárs képzőművészet iránt érdeklődő, szociálisan érzékeny, jó kommunikációs készségekkel, valamint biztos angol (és esetleg német, francia, lovári) nyelvtudással rendelkező, megbízható egyetemi hallgatókat. Előzetes tapasztalat nem feltétel.

Feladatok:- általános művészetszervezési-kurátori feladatok (a kurátori koncepció alakításában való részvétel, installáció tervezése, szervezése, előkészítése, kiállításszervezés)
- PR és kommunikációs feladatok
- adminisztratív feladatok (weboldal szerkesztése, frissítése)
- tudományos kutatómunka (adatbázis-frissítés, felmérésösszesítés, adatvizualizáció)

Milyen tapasztalatot, ismereteket szerezhet a gyakornok?
A Gallery8 a nemzetközi képzőművészeti élet vérkeringésébe kapcsolódik be a multikulturalizmus, a poszt-koloniális kurátori gyakorlatok és a kisebbségi reprezentáció jegyében. Magyar és nemzetközi művészekkel működünk együtt, a munka során gyakornokaink az általános művészetszervezési-kurátori feladatok mellett gyakorlatot szerezhetnek többek között az általános projektmenedzsmentben, illetve az érzékeny és tabutémák kommunikációjában; valamint lehetőségük nyílhat jövőbeni megbízásokra is.

A munkavégzés helye: Gallery8, Budapest 1084, Mátyás tér 13.
A gyakorlat időtartama: 60-120 óra, 2015 május-augusztus között.

Kapcsolat: info at romacult.org


More information about the Artinfo mailing list