[artinfo] Folytatodik az Urania muzeumi eloadassorozat

Kis Bernadett info at muzeumvac.hu
Tue May 6 15:16:33 CEST 2014


Kedves Kollégák és Múzeumbarátok! 
Tisztelt Hölgyem/Uram! 
A váci Tragor Ignác Múzeum május hónapban folytatja „Uránia” címmel elindított új, havonta jelentkező, tudományos-ismeretterjesztő múzeumi előadássorozatát, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt:

„URÁNIA” MÚZEUMI ELŐADÁSOK

Időrablók - csendélet, tájkép és életkép 

Bárdosi József művészettörténész előadása a Görög Templomban látható “Négyen a Gyulai Művésztelepről” című kiállításhoz kapcsolódóan

“Mint minden korban, korunkban is sok művész van, ám a „művészek” nagyobb részét mindig kirostálja az idő. A legnagyobb művészek azonban időrablók, a műveik időkapszulák, amelyek nem csak születésükkor, hanem később is megnyílnak a néző számára, míg a többiekét magával viszi a múlandó idő. A Gyulaiak festészete olyan realista festészet, amely a klasszikus műfajokat (csendélet, tájkép és életkép) újította meg és ez az újítás már időrablás. A Görög Templomban kiállító Balogh Gyula, Bodor Zoltán, Marosvári György és Szakáll Ágnes művei kapcsán visszapillantunk az avantgárd által több mint száz éve korszerűtlennek nevezett csendélet, tájkép és életkép történetébe.”           

Bárdosi József művészettörténész2014. május 13, kedd, 17.30 óra, Görög Templom Kiállítóterem (2600 Vác, Március 15. tér 19.)
A belépés ingyenes!

Kiállításainkra, programjainkra szeretettel várjuk vendégeinket!

További hírek, információk: info at muzeumvac.hu
27 200 868; 30 555 7620
www.muzeumvac.hu
http://www.facebook.com/vac.tragorignacmuzeum

More information about the Artinfo mailing list