[artinfo] konyvbemutato_kiallitas_miskolci_muvesztelep

Szabics Agnes tintahal at freemail.hu
Mon Apr 28 10:27:22 CEST 2014


MM10
Miskolci Művésztelep 2002-2011
Könyvbemutató
2014. április 29., kedd 18 óra
Fészek Galéria, Budapest, Kertész utca 36.
A katalógusszöveget írta és a művésztelep résztvevőivel beszélget: Fenyvesi Áron
A katalógust tervezte: Koronczi Endre KRÉTA
A XII. Miskolci Művésztelep kiállítása Fészek Galéria, Herman terem
Megtekinthető: 2014. április 30-ig Miskolci Galéria, Miskolc, Rákóczi utca 2.
Megnyitó: 2014. május 10., szombat 15 óra
Megnyitja: Zsikla Mónika, művészettörténészMegtekinthető: 2014. május 25-ig A 2013-as művésztelep az előző év folytatásaként az oktatás, a közös alkotás és a művészet közvetítése köré szerveződött. A XI. Miskolci Művésztelepen a résztvevők együttműködéseket alakítottak ki különböző cégek, szervezetek, vállalatok és intézmények dolgozóival. Khoór Lilla és Szabics Ágnes Helyhatározó című projektje, három miskolci iskolában három performatív kísérlet dokumentációjából született. E munka tapasztalataira és sikereire alapozva szerveztünk hasonló együttműködéseket diákok és a tavalyi művésztelep résztvevői között.
A XII. Miskolci Művésztelepre olyan képzőművészeket hívtunk, akik ez alkalommal általános és középiskolai tanulókkal, illetve felsőoktatásban tanuló hallgatókkal közösen hoztak létre műalkotásokat. A felkért művészek az együtt töltött két hét alatt egy-egy olyan alkotás, művészeti akció kidolgozására vállalkoztak, melynek megvalósítására az idei tanévben került sor. A művésztelep célja kettős volt: egyrészt a meghívott művészek az újszerű, közös alkotói módszerrel, újabb közegben és új helyszínen, új inspirációt kaptak műveik létrehozásához, másrészt a fiatalok az együttműködés, a közös munka, a részfeladatok megoldása közben közelebb kerültek a művésztelepre meghívott művészekhez, alkotásaikhoz és a kortárs képzőművészethez.
A művésztelep résztvevői: Fábián Noémi, Kovács Budha Tamás, Madácsy István, Orosz Csaba, Pető Hunor, Szabics Ágnes, Szíj Kamilla, Wechter Ákos 


More information about the Artinfo mailing list