[artinfo] Godot Galéria - Verebics Ágnes kiállítása

Godot Galeria waiting at godot.hu
Fri Oct 25 14:03:29 CEST 2013Hírlevelünket erre a linkre kattintva képekkel is megtekintheti: http://godot.hu/kovetkezo_kiallitas/verebics_agnes_rebellis_creatura.htmlGodot Galéria


Verebics Ágnes

Rebellis creatura


Megnyitó: október 30-án 20 órakor

Megnyitja: Hudra Klára művészettörténész

Megtekinthető: november 30-ig keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra közöttA műtárgyat, függetlenül attól, milyen médiumban ölt testet, művészetként ismerve lehetőségünk nyílik arra, hogy bepillantást nyerhessünk összefüggések és viszonyok rejtettebb szerkezetébe.

Lehullhat az első fátyol. Distancia képződik a látás alkotta képzetünk és a realitás között. Semmi nem pusztán annyi mint aminek látszik sőt, tulajdonképpen nem is az.

Társadalmi, etikai normák ellen lázadó személyeket kerestem közismert és anonim arcokat, lényeket. Valóban lázadók vagy csupán deviánsak??? Ezek a teremtmények már életükben önmaguknak emlékművet állítottak. „Kreatúrák” valamiféle felhevült, egzaltált idegállapotban, erős mimikával.

Az arcok nagy része alumíniumlemezre készült, korábban már kísérleteztem ezzel a nagyon „kényes”, proszektúrák hullatálcáinak hideg fémességét idéző hordozóval. A lemezre készült ábrázatok hidegek, háttér nélküliek, tükrök méghozzá homályos karcos tükrök, amelyekben a mi alakunk, arcunk is megjelenik.
Godot Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.
*******************************************************************************************************
Feliratkozáshoz kattintson ide: http://www.godot.hu/hirlev/feliratkozas.php ,
leiratkozáshoz pedig ide: http://www.godot.hu/hirlev/download.php?theme=2
*******************************************************************************************************More information about the Artinfo mailing list