[artinfo] meghívó

Zsolt Gyarmati Info info at zsoltgyarmati.com
Mon Mar 18 10:14:43 CET 2013


A B55 Galéria szeretettel meghvja Önt és kedves partnerét a Parallel Direktívák című kiállítás megnyitójára.

Kiállító Művészek:

Sara Beri
Fürjesi Csaba
Gyarmati Zsolt
Hervé-Lóránth Ervin

Kiállítás Kurátora: Dán Bernadette

A megnyitó időpontja: 2013. március 21.-én (csütörtök) 19 órára
A kiállítás látogatható: 2013. március 21. és április 14. között
RSVP: +36 (70) 778 0997, danbernadette at gmail.com

A kiállítást megnyitja: Roberto Barbetti kulturális főtanácsos (Róma)
PARALLEL DIREKTÍVÁK 1.0

A művészetet létrehozó ösztönző erők, úgy tűnik, hogy közlés iránti mély vágyakból fakadnak, mivel egész létezésünk nem másról,mint a kommunikációról szól, de a minden művészetet hajtó elsődleges motiváció mégis az, hogy elsősorban önmagunkkal kommunikáljunk. Ez spirituális eszme. A bemutatott művészek által létrehozandó kiállítás a képiség hagyományainak többolvasatúságán alapszik, jelenkori szimbólumokat idéz és folyamatokra refrektál, aktív mozgásokban különböző változásokra adott reflexióikat indukálva.

A művekben feszülő tartalmak egymásnak látszólag ellentmondó gondolatok hordozói, miközben szimbolikájuk egynemű, mindez nem véletlen egybeesés, hanem a téma és a tartalom egyértelmű kollapszusa.

Sara Berti, Fürjesi Csaba, Gyarmati Zsolt és Hervé-Lóránth Ervin munkái teljes azonosságot mutatnak abban a tekintetben, hogy keletkeztetés-típusúak, vagyis személyes benyomásaikat magukba gyűjtik, majd ülepítve mindazt, egyfajta tisztulási folyamatban sajátos képi nyelven fogalmazzák meg a korunkra általánosságban vonatkozót. Munkáiknak fontos szereplői fizikailag egy térben élik saját víziójukat, látszólag teljesen más eredőböl fakadva, tapasztalati energiájuk viszont egy originális szövetet alkot. Energia a színekbe tolva, expresszió a létezés felszínén, a folytonos teremtés paradigmáját boncolgatva.

Dán Bernadette 

 

 


More information about the Artinfo mailing list