[artinfo] Megnyitó : Anya azt mondta, lehetnék hologra m is, 2013. június 27 ., 19.00

LABOR labor at c3.hu
Mon Jun 24 14:10:26 CEST 2013


ANYA AZT MONDTA, LEHETNÉK HOLOGRAM IS / MY MOMTOLD ME I COULD BE A HOLOGRAM

Szeretettel meghívunk az „Anya aztmondta, lehetnék hologram is / My mom told me I could be a hologram” címűkiállításra

Kiállítók: Berkes Ádám Csanád,Cséffai Györgyi, Leitner Levente, Megyeri Ráchel Barbara, Tóth Balázs Máté

Megnyitó: 2013. június 27., 19.00
Labor, 1053 Budapest, Képíró u. 6.

A kiállítástmegnyitja: SzászGyörgy szobrászművész

Megtekinthető: 2013.06.28- 07.06.,16.00-20.00

Az Alain Aspect és az általa vezetett csoport 1982-ben tett kutatásai egyesvélemények szerint a 20. század egyik legfontosabb megfigyelése. Akutatócsoport felfedezte, hogy bizonyos körülmények között a szubatomirészecskék, például az elektronok, képesek egymás között az azonnalikommunikációra, függetlenül a közöttük húzódó távolságtól. Így nem számít, hogy3 méterre vagy 10 milliárd kilométerre vannak-e egymástól. Ezen kutatások mástudósokat is mozgósítottak, többek között David Bohm-ot is, a University ofLondon fizikusát. Bohm arra jutott, hogy az univerzum kézzelfogható szilárdformája csupán látszólagos, a mindenki által megélt valóság egy gigantikushologram.

A kiállítóművészek zöme közel három éve ismerik egymást és egymás munkáját, gondolkodásmódját.Az együtt eltöltött műtermi idő, a közös feladatok természetesen teremtenekkapcsolatot az alkotók közt mind szociálisan, mind pedig a munkákkoncepciójának kialakításában.

A kiállításra az általuk megfogalmazott címre, mint hívó szóra készítenek munkát. A cím játékossága sokszínű munkák elkészültét jelentheti, tekintettel értelmezésének bőségén. Eljátszva a gondolattal, hogy mindenkinek a saját munkája, még ha teljesen más kontextusban is közelíti a témát, alapjaiban ugyanazt a tudást tartalmazza, egy érdekes párbeszédet sejtet a kész művek közt.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/141198406081043/ 

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

 


More information about the Artinfo mailing list