[artinfo] Meghivo - Barabas Villa Galeria

Beata Szechy bszechy at yahoo.com
Fri Aug 16 16:00:07 CEST 2013


A Barabás Villa Galéria, és a Hungarian Multicultural Center 
tisztelettel meghívja Önt, hozzátartozóit és kedves barátait a

Gondolatok a könyvtárban 3, AIR/HMC, Budapest, MAVF kiállítás 
megnyitójára

2013. augusztus 27-én, kedden 19 órára

Megnyitja:  Szirányi István és Széchy Beáta
Kurátor:  Széchy Beáta

A kiállítás 2013. szeptember 10-ig tekinthetõ meg.

Gondolatok a könyvtárban 3 - nemzetközi kiállítók:
Aleánna Luethi-Garrecht, NY,  Alice C. Walsh, NY,  Barbara Milman, CA,  Beth Evans, AUS,  Betzaida González, Puerto Rico,  Daniel J Wilson, NY,  Isabel Vazquez, Puerto Rico,  Jan Conradi, NJ,  Jill Slaymaker, NY,  Kathleen S. Pompe, SC,  Liz Obert, OR,  Lucas Kunz, D,  Maciej Jabłoński, Poland,  Margit Hideg, CAN,  Nicci Haynes, AUS,  Nancy Hart, TX,  Patricia Gulyas, CAN,  Roland Ruisz, D,  Saba Ferrari, Italy,  Sandee Johnson, NC
Gondolatok a könyvtárban 3 - magyar kiállítók:
Andorjan Éva,  Bornemissza Rozi,  Butak András,  Damó István,  Gergely Nora, Kelecsényi Csilla,  Kovács Péter Balázs,  Pál Csaba,  Sejben Lajos,  Széchy Bea,  Szirányi István
AIR/HMC, Budapest:
Martyna Matusiak, WV,  Abbie Merryman, WV,  Amanda Carney, WV,  Elizabeth Carr, WI,  Emily Hastings, WV,  Anne Wedler, AK,  Eun-Kyung Suh, MN,  Katherine Mojzsis, NJ,  Rebecca Aranyi, NC,   Stephen D'Onofrio, IL,  Debra Benditz, TX,  Kyle Buttram, NC, Alexis Neider, NY, Rexy Tseng, CA
Videó:
Bruce McKaig, Washington DC,  Katrina Stamatopoulos, AUS,  Lisa Marie Evans, CA,  Liz Goldberg, PA

Barabás Villa, 1122 Budapest, Városmajor utca 44.
Email: info at hegyvidekgaleria.hu  * Imprint: Attila Balázs, director

A nemzetközi kiállitáson folyamatos videovetités mellett, közel 180 munka szerepel 47 mûvésztõl (Ausztrália, Anglia, Franciaország, Kanada, Korea, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Puerto Rico, USA).

A Gondolatok a könyvtárban pályázat anyaga latható, melynek a koncepciója, művészi "üzenetek" küldése, a művészi kapcsolatteremtés demokratizálása és nemzetközi szintre emelése (postai művészet, kapcsolatművészet, művészkönyv), a leggyakoribb alkotói módszerek a rajz, a kollázs, a kivágás, a pecsételés, a kopírozás, a fénymásolás, fotó, komputer rajz, kezdve a költészettől a tárgyalkotáson át egészen a film/videoig.  A kiállitás célja a műfajok közötti határok eltörlése, ez a kiállitás egyfajta új kommunikáció a közönséggel, ebben a kommunikációban épp a művészi alkotás kommunikálása az elsődleges.  
A Gutenberg korszaknak vége?  A papiralapú könyvnyomtatás megmarad?  Hogyan tér át a hagyományos világ a digitalizált világra?  A Gondolatok a könyvtárban! – mindazoknak szól akik szeretik a könyveket.  Az esemény-sorozat kiállitás, betekintést nyújt hazai és külföldi alkotók munkamódszerébe, különbözö médiumok által, valamint,  hogy aktuálisan milyen kérdések foglalkoztatják öket.  A kiállitás kérdéseket fogalmaz meg és válaszokat vár.  

Amikor még nem létezett az elektronikus média, ez a postai kapcsolatrendszer univerzális kommunikációs rendszerként működött.  Ma, amikor az elektronikus média használói és működtetői, tehát az elektronikus világháló részei vagyunk, a posta közvetítésével továbbított képzőművészeti küldemények ugyanúgy jönnek-mennek a világban és kötnek össze embereket, bárhol is éljenek, mint az elektronikus média nemléte idején. 
A művészi értékteremtés és a teremtett érték felmutatása legalább olyan fontos, mint a kommunikáció maga. Ez a kiállitás egyfajta új kommunikáció a közönséggel, ebben a kommunikációban épp a művészi vagy művészi szándékú alkotás kommunikálása az elsődleges.

AIR/HMC, Budapest mûvésztelepen 2012-13-ban készült munkákat és video installációt is láthatunk a kiállitáson.

A kiállitás vidám, felszabadult és játékos, érezhetö a művészek alkotásvágya, kreativitása és játékkedve.

A Hungarian Multicultural Center, Inc. (HMC) non-profit szervezet.  A HMC 1990-ben alakult, alapitó tagja és igazgatója Széchy Beáta, képzőmüvész, az USA-ban és Magyarországon dolgozik.

Az AIR/HMC, Budapest mûvésztelepet Széchy Beáta hozta létre 1995-ben.  A művésztelep alkotóház jelleggel működik.  Valóságos és fiktiv találkozások helyszine a tábor, évente 6 alkalommal jönnek mûvészek a világ minden tájárol 2-4 hétig Magyarországra.  Találkoznak a müfajok, a technikák, találkoznak a más-más gyökerekkel rendelkezö müvészek, ezáltal egymásra találnak a kulturák.  
A HMC művésztelep célja a mai nemzetközi művészek által a magyar kultura terjesztése a világban és a művésztelepi munkákból gyûjtemény gondozása.
A művésztelep törekszik arra, hogy magas színvonalú folyamatosan bővülő kortárs műgyűjteményt hozzon létre.
A HMC művésztelep emellett arra is vállalkozik, hogy felfedezzen művészeket, tehát olyan alkotókat is meghívjon, akik még nem örvendenek szakmai ismertségnek, viszont esetlegesen a művésztelep által biztosított lehetőségek kihasználásával elérhetik ezt a szakmai-piaci elfogadottságot.  A HMC elősegíti a művész szakmai karrierjének kibontakozását.

 
Keep up with us on Facebook!
Hungarian Multicultural Center, Inc. | Facebook

Beata Szechy
http://www.hungarian-multicultural-center.com
http://www.hungarian-multicultural-center.com/beataszechysgallery/

Compliance Notice
This e-mail and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. If you have received this e-mail in error please notify the originator of the message. You are hereby notified that any dissemination, distribution or copying of this communication, except in accordance with its intended purpose, is strictly prohibited.


More information about the Artinfo mailing list