[artinfo] Christoph Draeger & Heidrun Holzfeind: Tsunami Architecture - április 29. 19h Toldi mozi

polyak levente leventel at hotmail.com
Fri Apr 26 14:11:03 CEST 2013


A KÉK bemutatja a Tavaszi Építészeti Filmklub következő eseményét:
Christoph Draeger & Heidrun Holzfeind: Tsunami Architecture


60 min, 2012, angol felirattal

Április 29., Toldi mozi, 19h - a rendezők jelenlétében

Christoph Draeger és Heidrun Holzfeind svájci művészek először mutatják be munkáikat Budapesten.




Az Indiai Óceán partjain 2004-ben pusztító cunami a történelem egyik legsúlyosabb természeti katasztrófája volt. Bár a nemzetközi érdeklődés idővel elhalványult, a rekonstrukció kihívásai továbbra is nehéz feladatokat rónak a partmenti közösségekre. Hat évvel a cunami után (és mindössze pár héttel Fukushima előtt) Christoph Draeger és Heidrun Holzfeind három hónapot töltöttek a leginkább érintett területeken: Thaiföldön, Indonéziában, Sri Lankán, a Maldív-szigeteken és Indiában, ahol a partszakaszok újonnan- és újjáépített környezetét kutatták. A művészek a túlélőkkel, szemtanúkkal és a segélyszervezetek képviselőivel folytatott beszélgetéseken keresztül, a videó és a fotó médiumai segítségével dokumentálták a cunami hosszútávú hatását az épített környezetre és a rekonstrukciós folyamatot.




A filmet az alkotók, Christoph Draeger és Heidrun Holzfeind személyesen vezetik be. A vetítés előtt részleteket mutatunk Heidrun Holzfeind Colonnade Park és Christoph Draeger The Last News című filmjeiből is.




Christoph Draeger Zürichben született 1965-ben. Installációiban, videóiban és fotóalapú munkáiban különös figyelemmel foglalkozik a katasztrófák és a médián keresztül megtapasztalt világ jelenségeivel. Munkái többek között olyan kiállítóhelyeken voltak bemutatva, mint a P.S.1. (New York), Kustwerke (Berlin), Kwangju Biennálé (1997), Pompidou Központ (Párizs), Moszvai Biennálé (2007), Liverpool Biennálé (2002), Brooklyn Museum (New York), Whintey Museum (New York), Montevideo (Amsterdam), Van Abbe Museum (Eindhoven), Kunsthaus Zürich. Bécsben és New Yorkban él.




Heidrun Holzfeind munkái az ön-reprezentáció kérdéseit, valamint a globalizáció, migráció, a környezet és az egészség problémáit járják körül. Vetítései és kiállításai olyan helyszíneken kaptak helyet, mint a MoMA (New York), Bázeli Építészeti Múzeum, Exit Art (New York), CCA (Varsó), Salzburger Kunstverein, White Box (New York), MUCA (Mexico City), Artists Space (New York), Havana Biennálé (2003), Trannsmediale (Berlin), Kaleidoscope (Milánó), Manifesta 7, Image Forum (Tokyo), Köln Kunstverein.




További információ:

http://kek.org.hu/filmnapok és https://www.facebook.com/BudapestArchitectureFilmDays, illetve filmnapok at kek.org.hu




-- 
Levente Polyák
polyaklevente.net
kek.org.hu



 		 	   		  


More information about the Artinfo mailing list