[artinfo] M.ikon kommüniké

Csatlos Judit biocsibe at freemail.hu
Wed Feb 8 09:21:52 CET 2012


Kedves Barátaink, kedves Nézőink, kedves Művészek!

Az m.ikOn független kortárs képzőművészeti periodika munkatársaiként több mint két éve azon dolgozunk, hogy a kortárs képzőművészeti élet szereplői valamint a szakmai és érdeklődő közönség között a személyességet előtérbe helyező kommunikációs csatornát alakítsunk ki.

Munkánkkal a kortárs képzőművészet helyzetével és jövőjével kapcsolatos gondolatokat, az alkotói oldalon megfogalmazódó szubjektív nézőpontokat dokumentáltuk és hoztuk nyilvánosságra.

Az volt a célunk, hogy a most alkotó, az aktuális kérdésekre reflektáló művészek társadalmi szerepének megismertetésén keresztül javítani tudjunk a kortárs képzőművészet megítélésén, hogy a művészek gondolatai a szakmai párbeszéd mellett ismeretterjesztő funkciót is betöltsenek.

Ez a munka most fordulóponthoz ért. A 2012-es évre tervezett lapszámok megjelentetéséhez kért támogatásokat nem kaptuk meg, így a munkát a támogatottság teljes hiányában, más formában kell folytatnunk.
(Az elmúlt két évben sem a szerkesztőség, sem a közreműködő művészek semmilyen formában nem részesültek anyagi juttatásban, a támogatásokat teljes mértékben a kiadvány gyártási költségeire fordítottuk.)

Köszönjük a közreműködést a művészeknek, hogy az interjúkban őszintén megnyilatkoztak, valamint előfizetőinknek és megrendelőinknek, hogy érdeklődésükkel támogatták a munkát. Bízunk benne, hogy az elkészült lapszámok tárgyszerűségükben még sokáig a figyelem középpontjában maradhatnak, és a művészek személyes gondolatainak plasztikus rögzítése által /rögzítésével egy sajátos dokumentációját képezik majd annak az időszaknak, melyben készültek.

Az m.ikOn az elmúlt két évben 8 lapszámot jelentetett meg (16 DVD), melyben 32 művészt mutattunk be terjedelmes interjúk és videóreprodukciók formájában. Az egyes lapszámok tartalma, a művészek névsora, és a közölt művek címei az m.ikOn weboldalán tekinthetők meg, valamint nyilvánossá tettük pályázatunkat, melyben céljainkat és a további munkára vonatkozó elképzeléseinket részleteztük.

Az m.ikOn szerkesztősége:
Koronczi Endre, alapító főszerkesztő, Bircsák Eszter, Csatlós Judit, Orbán György és Petrányi Zsolt szerkesztők

Budapest, 2012. február 8.


More information about the Artinfo mailing list