[artinfo] Ingyenes regisztráció az Arts, Humanities, and Complex Networks konferenciára! 2011. június 7. (kedd), Ludwig Múzeum

Acax info at acax.hu
Wed May 11 12:45:24 CEST 2011


MEGHÍVÓ ÉS REGISZTRÁCIÓ

Sok szeretettel várjuk az

Arts, Humanities, and Complex Networks
2nd Leonardo satellite symposium at NetSci2011

konferencián, mely ingyenes regisztrációja megnyílt! Helyeket korlátozott számban tudunk biztosítani, ezért kérjük, mielőbb regisztráljon az alább megadott módon.

Időpont: 2011. június 7. (kedd), 8.30-18.00
Helyszín: Ludwig Múzeum-Kortárs Művészeti Múzeum, Auditórium, 2. emelet
Főelőadók:  Marek Claassen (Artfacts.Net, London), Jean-Baptiste Michel (Harvard Egyetem, Cambridge) és Nathalie Henry Riche (Microsoft Research, Seattle)

Az Arts, Humanities, and Complex Networks konferencia a művészetek, társadalomtudományok és a hálózatelmélet határterületeivel foglalkozik. Az előadások széles skálán mozognak: a legújabb adatvizualizációs módszerek, a művészeti siker mérhetősége, a zene és az agyműködés összefüggései, a kortárs képzőművészet szociológiája, a művészet percepciója vagy a Wikipédia hatása a nyelvek kölcsönhatására épp úgy szóba kerülnek, mint a hálózatelmélet alkalmazhatósága a kultúratudományi, művészettörténeti és archeológiai kutatásokban.

A teljes program elérhető: http://artshumanities.netsci2011.net/
A konferencia nyelve angol.
A konferencián való részvétel ingyenes, a helyek korlátozottsága miatt azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Ingyenes jegyek az http://ahcn2011.eventbrite.com<http://ahcn2011.eventbrite.com/> oldalon keresztül igényelhetőek. Kérjük, hogy a jegyeket nyomtassa ki és hozza magával a konferenciára!

Szervezők: Maximilian Schich (CCNR BarabásiLab, Northeastern University, USA), Roger Malina (Leonardo Publications, F/USA), Isabel Meirelles (Dept. of Art + Design, Northeastern University, USA), Stepanovic Tijana (ACAX, Ludwig Múzeum, H)

A szimpózium a NetSci2011 Nemzetközi Hálózattudományi Konferencia (2011. június 6-10., helyszínek: CEU, MTA, Ludwig Múzeum) keretében kerül megrendezésre, melynek Los Alamos, Bloomington, New York, Norwich, Velence és Boston után 2011-ben Budapest ad otthont. A hálózatkutatás világszerte az egyik legprogresszívebben fejlődő tudomány. Sikerének titka, hogy az internet-kutatástól a pénzügyi világon és különböző ipari szektorokon át a rákkutatásig, társadalomtudományokig vagy a kortárs művészetekig számos terület szakembereit képes megmozgatni és összefogni. Multidiszciplináris kutatások és projektek sorát generálja, melyek új és nemegyszer paradigmaváltó eredményeket hoznak, nemcsak elméleti-tudományos szinten, de a gyakorlati alkalmazások széles körében is. A NetSci 2011 konferenciái és a nemzetközi tudományos élet élvonalába tartozó előadói a hálózatkutatás számos területével ismertetik meg a résztvevőket.

További információ a NetSci 2011 programjairól és a részvételi díjról: http://netsci2011.net/



<http://netsci2011.net/>


More information about the Artinfo mailing list