[artinfo] Godot Galeria - Palko Tibor kiallitasa

waiting at godot.hu waiting at godot.hu
Wed Oct 13 14:12:19 CEST 2010


Hírlevelünket erre a linkre kattintva képekkel is megtekintheti: http://godot.hu/kovetkezo_kiallitas/palko_tibor_az_eg_sir.html

You can check our next exhibtion on the english version of our website http://godot.hu/index.php




A Godot Galéria sok szeretettel meghívja Önt és barátját

Palkó Tibor

Az ég sír

című kiállítására.

Megnyitó: 2010. október 21-én 20 óra
Megnyitja: L. Simon László, író
Zene: Dóra Attila, fúvós hangszerek

A kiállítás megnyitóján jelenik meg Palkó Tibor Festmények c. könyve, Dóra Attila CD lemezével a Magyar Műhely Kiadónál, 300 számozott példányban.

A kiállítás november 20-ig tekinthető meg keddtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 13 óra között.



 
Palkó Tibor olyan, mint egy plázába zárt sámán, aki, miután mindent lebetonoztak körülötte, minden élőt elvettek tőle, akkor is érzi a körülötte búvópatakként működő, élő, beszélő, küzdő és segítő szellemeket, a lélek megannyi fényét és árnyát, s mivel nem tud ellenállni küldetésének, így ha nem tud gyógyítani, állatokat simogatni, embereket megszabadítani, hát fest, rajzol, s azáltal lövi ki magából azt az energiát, amely leképezi azokat az aurákat, amelyek körülöttünk vannak, azokat a kapcsolatokat élő és holt között, amelyeket csak érzelmekkel lehet megfejteni.
Palkó Tibor rajzai igazi csemegéje a kortárs magyar képzőművészetnek. Az a finom, lírai, levegős, éteri hangulat, amely az őket létrehozó ceruza lábat földbegyökerező egyszerűségével párosul alkotói nyelvezetében, amellyel mindent odatesz, amit csak kell: hétköznapi őrületünket, egymást rokkanttá maró haragunkat, simogatni való képtelenségünket, öncsonkító tudatlanságunkat, s mindent megtermékenyítő könnyeinket, gólyalábakká varázsolódó testnedveinket, őrjítő vágyainkat, s az önfeláldozásban meglelt egyetlen kiutunkat.

''Mondj el mindent! Mondd el a test átváltozásának történetét! Mutasd meg a torz kezet, a béna lábakat, a gyenge törzs magányosságát, a rövidre zárt áramköröket, az izmok gyönyörű metszését, az elveszett méh helyén a heget, a soha be nem gyógyítható sebeket.
Mondj el mindent! Mondj el újra és újra mindent! És mutass meg mindent! Mutasd meg a stigmáidat, mutasd meg a torz kezet, a béna lábakat, a gyenge törzs magányosságát, a rövidre zárt áramköröket, az izmok gyönyörű metszését, az elveszett méh helyén a heget, a soha be nem gyógyuló és be nem gyógyítható sebeket.''

Részletek drMáriás Négylábú lovak kíméljenek! című írásából, az idézet L. Simon Lászlótól származik.




*******************************************************************************************************
FeliratkozĂĄshoz kattintson ide: http://www.godot.hu/hirlev/feliratkozas.php ,
leiratkozĂĄshoz pedig ide: http://www.godot.hu/hirlev/download.php?theme=2
*******************************************************************************************************



More information about the Artinfo mailing list