[artinfo] Hétvégi programok a Műcsarnokban és az Ernst Múzeumban

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Fri May 28 11:10:26 CEST 2010


Premiervetítés a Műcsarnokban

A Műcsarnok a budapesti képzőművészeti szubkultúra egyik kultuszfigurájának munkájából született film bemutatójának helyszíne lesz május 29-én este.

"Budapest nagyon koszos hely. Két fele van, Buda és Pest, az egyik részen gazdagabbak laknak, ez nem olyan koszos, a másik szaros, hugyos. Az utcák olyan vályúszerűek, és lehet szélesek, de fa szinte sehol, és sötét, mint egy koszos vályú..." - indul a könyv és az abból készült film. 

Kulo City, a bulik, a lelkesültség, és a letargia ezredfordulós Budapestjének lenyomata, mely egyszerre nemzeti, vicces, ironikus, szemtelen, laza; mégis megrázó.

Helyszín: Műcsarnok apszis

Időpont: 2010. május 29, szombat 19 óra

KULO CITY FILM 42 perc, 2010 / Írta: Kiss Kovács Tímea és Kostil Danila / Operatőr: Garai Gábor / Art director: Kiss Heni, Stark Attila, Kostil Danila / Vágó: Polgári Márton / Producer: Ausztrics Andrea / Co-producer: Wizner Balázs, Fekete Xénia / Executive producer:Wizner Balázs / Rendező: Kostil Danila 


Nyitó tárlatvezetés az Ernst Múzeumban

Várnai Gyula, múlt héten nyílt egyéni kiállításának első hétvégéjén, szokásunkhoz híven, nyitó tárlatvezetést tartunk. 

Várnai kifordítja eredeti összefüggéseiből a komoly kijelentéseket, hogy általános emberi tulajdonságokra irányítsa a figyelmet. Fotók, printek és tárgyegyüttesek mellett anamorfikus torzítások, különös projekciók szerepelnek a kiállításon, valamint egy különös, az épület homlokzatára kihelyezett PET-palackok műanyag kupakjaiból készített molinó. 

A nyitó tárlatvezetést a kiállítás kurátora Készman József tartja.

Helyszín: Ernst Múzeum                                           

Időpont: 2010. május 30, vasárnap 16 óra


More information about the Artinfo mailing list