[artinfo] Kostil Danila - Stark Attila: Kulo City Film --- bemutató a Műcsarnokban, május 29-én 19:00-kor

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Thu May 20 13:02:04 CEST 2010


Kostil Danila - Stark Attila: Kulo City Film 

2010. május 29. szombat, 19:00. Műcsarnok, apszis

A Műcsarnok a budapesti képzőművészeti szubkultúra egyik kultuszfigurájának munkájából született film bemutatójának helyszíne lesz május 29-én este.

"Budapest nagyon koszos hely. Két fele van, Buda és Pest, az egyik részen gazdagabbak laknak, ez nem olyan koszos, a másik szaros, hugyos. Az utcák olyan vályúszerűek, és lehet szélesek, de fa szinte sehol, és sötét, mint egy koszos vályú..." - indul a könyv és az abból készült film.

A Kulo City az eredetileg street art művészként tevékenykedő Stark Attila diplomamunkája volt a MOME-n, amely 2007-ben könyv formátumban is megjelent. Kulo City a bulik, a lelkesültség, és a letargia ezredfordulós Budapestjének lenyomata, mely egyszerre nemzeti, vicces, ironikus, szemtelen, laza; mégis megrázó.

A rendező a Kolin Kollektíva néven működő alkotóműhely egyik alapítója, amely évek óta közösen valósítja meg művészeti produkcióit, ezúttal a Kulo City filmváltozatát.

A film három szintet mutat be: a létező várost, mindannyiunk életterét, amely a főhős számára Kulo Cityvé alakul át. A valódi utcák valódi falfirkái, melyek a főszereplő világának kézzelfogható kivetüléseként a vásznon életre kelnek, egy a két világ közötti köztes szintet jelenítenek meg. A különböző technikák alkalmazása egymásba olvasztja a rajzolt és a filmre vett világot, melynek képei egymásba kapcsolódó vizuális folyamként jelennek meg.

A május 29-ei premiervetítést (Műcsarnok) követően június 10-én nyílik a NextArt Galériában a film készítése során keletkezett műalkotásokat bemutató kiállítás. A kiállítás a film folyamatos vetítése mellett megpróbálja felidézni a forgatási helyszín hangulatát: a film alatt készült festmény, fotók, sablonok, videók bemutatásával Kulo Cityvé alakul a kortárs művészeti galéria white cube-ja. A kiállítás alatt lehetőség nyílik a könyv és a dvd-film együttes megvásárlására.


More information about the Artinfo mailing list