[artinfo] Col Tempo - irodalmi tárlatvezetés Németh Gáborral az Ernst Múzeumban

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Fri Mar 12 14:44:15 CET 2010


Ernst múzeumFolytatódik az "Irószemmel -  irodalmi tárlatvezetések" sorozat! 


A Műcsarnok 2010-ben indult sorozatában a megszokott művészettörténészi tárlatvezetések mellett ismert kortárs írók kalauzolják végig a látogatókat a kiállításokon. Történeteket mesélnek, anekdotáznak, felolvasnak. Beavatnak a művek és saját művészethez való viszonyuk intim tereibe. 

Podmaniczky Szilárd és Csaplár Vilmos után a harmadik irodalmi tárlatvezetést NÉMETH GÁBOR író tartja, március 14-én, vasárnap 16 órakor, aki Forgács Péter "Col Tempo" - a W.-projekt című kiállítását a tárlat zárónapján mutatja be az érdeklődőknek. 

 

Az íróról: http://www.szepiroktarsasaga.hu/index.php?pageid=196


2009 júniusa és novembere között volt látható az 53. Velencei Biennále Magyar Pavilonjában Forgács Péter médiaművész "Col Tempo" - a W.-projekt című rendhagyó médiaművészeti installációja. A Rényi András kurátor gondozásában megvalósított mű egy a II. világháború idején nemzetiszocialista antropológiai kutatások céljából összegyűjtött és ma a bécsi Természettudományi Múzeumban őrzött film- és fényképarchívum anyagából építkezik. A gyűjtemény sok ezernyi, egységes szabvány szerinti, hadifoglyokról, őrökről és osztrák lakosokról készült arcképből áll, amelyeket "tudományos" célból gyűjtöttek össze és archiváltak.

 

A kiállításról: http://www.coltempo.hu, http://www.mucsarnok.hu

 
A program a belépőjegy megváltásával ingyenes.

Mindenkit szeretettel várunk!

 
 

 

 


More information about the Artinfo mailing list