[artinfo] Godot Kavehaz - Telep nyitó

dumaszinhaz at godot.hu dumaszinhaz at godot.hu
Wed Jun 23 00:29:08 CEST 2010


Kedves hírlevél olvasó!

Ezúton szeretnénk meghívni a Godot kávéház nyári kulturális projektjének  megnyitójára amely a Gozsdu udvarba kerül megrendezésre “Telep” néven.

TELEP

A Telep a GODOT KÁVÉHÁZ és néhány művészetek és szórakozás iránt elkötelezett barát lelkesedéséből megszületett 2010-es nyári projekt, amelyet azzal a céllal hoztunk létre, hogy egy újfajta interaktív térbe helyezve mutathassunk be eddig ismeretlen, vagy kevés lehetőséget kapott, különböző művészeti ágakat képviselő kortárs magyar alkotókat és munkáikat.
Az érdeklődők kedvükre szemlélődhetnek vagy akár részt is vehetnek, lényeg a közös alkotói cselekvés elősegítése. A közös alkotói tevékenységet mi magunk kezdtük el azzal, hogy belefogtunk ebbe a projektbe, mert mindannyian úgy gondoljuk, hiányzik Budapestről egy olyan városi tér, amelyben egyszerre elégíthetjük ki kultúra iránti igényünket és érezhetjük jól magunkat egy pohár bor, vagy egy korsó sör mellett.

A szórakozás és a kultúra jól megfér egymás mellett, hiszen a Telep a hét minden napján válozatos programokat kínál. 
A szeptember 3o-ig tartó szezonban a hét két napján a Telep kertmozivá alakul, a Godot Kávéházas hagyományos moziestek  nyárra helyszínt váltanak és a szabadba költöznek. Napközben színházi- és táncelőadások kapnak teret az E udvarban, esténként DJ-k játszanak kellemes háttérzenét a fröccsök és limonádék elfogyasztásához.
A hétvégékre pezsdül fel igazán az élet, péntekenként kiállításmegnyitókkal egybekötött bulikkal, valamint zenei programokkal borzoljuk a kedélyeket. Szombat délelőttönként művészekkel workshop-olhatunk, azoban nem elégszünk meg ennyivel, hiszen az esti buli után vasárnap a Gouba néven ismertté vált Gozsdu Bazár várja a képző- és iparművészeti tárgyak kedvelőit.

A Telep otthonosságához a Heroin Műhely alkotócsoport által készített egyedi berendezések járulnak hozzá. Tárgyaikra jellemző, hogy használt anyagokból dolgoznak, de a kényelemre, a praktikumra és a minőségi kivitelezésre is nagy hangsúlyt fektetnek. A Telepen működő kávézó asztalaihoz és székeihez autógumit használnak.

A Telep megnyitója 2010. Június 25-én 19:30-tól lesz a Gozsdu E udvarban, a VII. Dob utca 16-ban. Első kiállítónk Sipos Marica szobrászművész, aki Lélegző szobrait hozza el, a kiállítást Lóska Lajos művészettörténész nyitja meg. Az alkotások legnagyobb részét az installációk képezik, amelyek jól leírják a művészeti központ misszióját, az interaktivitást. A megnyitó alatt az udvaron az S10 Sound System zenél, a vetítést pedig a Rakéta Csoport biztosítja.

Szeretettel várjuk!

Üdvözlettel:
A Godot és a Telep csapata

Website: www.godot.hu  http://godot.telep.hu/
Blog: http://telep2010.wordpress.com/
Twitter: http://twitter.com/telep2010
Facebook: TELEP

*******************************************************************************************************
FeliratkozĂĄshoz kattintson ide: http://www.godot.hu/hirlev/feliratkozas.php ,
leiratkozĂĄshoz pedig ide: http://www.godot.hu/hirlev/download.php?theme=1
*******************************************************************************************************



More information about the Artinfo mailing list