[artinfo] EGY HÉT HÁY ÁGNESSEL - KIÁLLÍTÁS, ANIMÁCIÓS MŰHELY, VETÍTÉSEK

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Tue Jan 26 11:41:24 CET 2010


EGY HÉT HÁY ÁGNESSEL - KIÁLLÍTÁS, ANIMÁCIÓS MŰHELY, VETÍTÉSEK

 

A Műcsarnok BBS 50. Más hangok, más szobák - Rekonstrukciós kísérlet(ek) című kiállítás, vetítés- és rendezvénysorozat keretében 

 

 

2010. február 2-7.

Helyszín: Műcsarnok, X-es és XI-es kiállítótermek

 

 

Háy Ágnes 1952-ben született Budapesten. Édesapja Háy Károly László festőművész, édesanyja Havas Lujza művészettörténész. Bátyja pilóta, húga matematikus. Nagybátyja Háy Gyula író. Több mint egy évtizeden át Krassó György élettársa volt, lányuk, Blanka 1987-ben született. Sokat tanult Perneczky Gézától, Bíró Dánieltől, Erdély Miklóstól, Gémes Jánostól (Dixi). Munkái: önálló grafikák, mesekönyv-illusztrációk, animációs filmek, színházi díszlet- és jelmez-tervek, budapesti folklórgyűjtés és a vonal természetével kapcsolatos tanulmányok. Animációs filmjei a műfaj valódi értelmében vett képzőművészeti alkotások a film eszközeivel megfogalmazva. 1985 óta Londonban él. 1968-69 óta publikál. Rendszeresen tart rövidebb animációs kurzusokat Londonban. Évről évre kiállít és vetítéseket tart Budapesten és Londonban, a Toriano Meeting House-ban.

 

 

Háy Ágnes kiállítása

 

Rajzok (a Celebration of Failure videósorozatból)

Grafikonok (Szöveg és Zene viszonyáról)

Bizánci motívumok

 

 

Vetítések

Nyitva tartási időben, folyamatosan vetítve

 

Meditatív Természetfilm - Wild Life of Russell Squaere, 60', 2009 
The Celebration of Failure, 30', videó, 2009 
Alkotótárs: Steve Moyes, zenész

Experimentális videók az idő, a zene és a szöveg viszonyáról, 30', 2009 
Összeállítás régi filmekből, 40', videó 
Újabb workshop filmek, 60', videó 
A Műcsarnok workshop alatt készült/készülő videók vetítése 
 

 

Animációs workshop - korhatár nélkül

Február 2. és 6. között, kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 13h-17h

 

Csoportos animációs improvizáció - tárgy és ember animáció

A workshopon előzetes bejelentkezés nélkül bárki részt vehet!

 

 

Részecske Kaszinó - animációs workshop korhatár nélkül

Február 7., vasárnap 13h-17h

 

Az atomrészecskék viselkedésének modellezése ember animációval az atomfizikusok által is használt Monte Carlo módszer alapján, Vértesi Róbert atomfizikus közreműködésével.

 

A Monte Carlo (MC) módszert Neumann János dolgozta ki 1945-ben. Ez a matematikai eszköz alkalmas arra, hogy véletlen események sorozatával oldjunk meg determinisztikus problémákat. 

Az animációs workshop keretében a résztvevők stop trükk segítségével utánozzák az atomrészecskéknek a "valódi világunkban" nehezen elképzelhető viselkedését. A részecskék ütköznek, átmennek egymáson, elnyelik egymást, vagy minden látható ok nélkül felrobbannak, és új részecskék jönnek létre, melyek akár nagyobbak is lehetnek az eredetinél. Ezek az események véletlenszerűen következnek be, amit a tudósok a Monte Carlo módszerrel szimulálnak - innen a címben szereplő "kaszinó" megnevezés.

A workshop elején közösen megbeszéljük azokat az egyszerű mozgásokat, amelyeket a résztvevőknek elő kell adniuk, illetve azt, hogy ezek miként módosulnak valószínűségszámításra épülő (sztochasztikus) döntések során, a videófelvételkor. Az ezt követő 3 órában készítjük el a felvételeket. A résztvevők ez alkalommal nem csak az animációról szereznek tapasztalatot, hanem az atomrészecskék természetrajzába is bepillantást kapnak Vértesi Róbert atomfizikus segítségével.

 

A workshopon való részvétel előzetes bejelentkezés alapján történik. Jelentkezni Szűcs Petránál lehet a következő e-mail címen: petrocsek at gmail.com

 

 


 

 

 


More information about the Artinfo mailing list