[artinfo] Godot Színház

dumaszinhaz at godot.hu dumaszinhaz at godot.hu
Tue Feb 16 11:14:47 CET 2010


2010 február 27. szombat 19 óra


Vendég: Nagy Kriszta - Tereskova
Műsorvezető: Lévai Balázs

Akik improvizálnak:
Elek Ferenc
Fullajtár Andrea
Galán Angéla
Keresztes Tamás
Nagy Ervin

ÉLETJÁTÉK - A rögtönzés személyes univerzuma 
New Orleans Club - Lovag u. 5.
ötletgazda: Czinkóczky Csaba
rendező: Sáfár Zoltán

Mindannyian tartunk a lelepleződéstől, mégis mindenki vágyik arra, hogy kívülállóként legalább egyszer szembesüljön saját magával. Ezért is izgalmas a Godot Kortárs Intézetének meghökkentő, fordulatokkal teli színházi kalandja: az ÉLETJÁTÉK egy különleges meséket rejtő sorozat, melynek meghitt epizódjaiban ismert arcok ismeretlen világa tárul fel előttünk, nem kis katarzist kiváltva a mit sem sejtő mesélőből is. Az ÉLETJÁTÉK egy rendhagyó improvizációs színházi show, melynek főszereplője a sztár, s az életét rögtönözve leképező színészek.

Váratlan, megrázó, szórakoztató, vicces, fájdalmas megtisztító és soha vissza nem térő... Akár az élet, amelyről felnőtté válásunk óta tudjuk, hogy régesrég nem játék, de talán könnyebb a terheit cipelni a játékos gyermek bohémságával. Aki gyakran néz tükörbe, az sokszor játszik a grimaszokkal... Ilyen arc, olyan arc...még olyanabb, aztán közelebb hajolunk, s felfedezzük az apróbb hibákat: néhány halvány, később egyre határozottabb ráncot, sorsaink húzta, karmolta rajzokat, ősz hajszálat még sötét tincseink között, fakuló csillogást a szembogárban. Ezt látja más is? Micsoda lelepleződés! Még szerencse, hogy ez csak a külcsín és belső világunk, múltunk epizódjai lelkünk mappáiba mentve, kóddal védve rejtve maradnak. És akkor jön ez a pimaszul tehetséges Godot-s társaság! Remek színészek, igazi lélekcrackerek. Figyelnek s hirtelen szóra bírják az Életet. A mesélő, a tiszteletre méltó híresség egyszer csak ott ül egy életre kelt varázsTÜKÖR előtt, melyben leperegnek a megidézett múlt jelenetei. Különlegesen intim pillanatok ezek. Az improvizáció zseniálisan őszinte előadása, melynek sorána néző és mesélő egyaránt szemtanúja és aktív szereplője a kendőzetlen szembesítésnek.


Hírességek egész sora vállalta eddig is az ÉLETJÁTÉK izgalmas főszerepét, miközben soha egyikük sem tudhatta előre, hogy mi is fog történni ott a színpadon. A szabálytalanság káoszában csak néhány biztos pont létezik. A vendég mesél, a színészek játszanak, a zenész kísér...mindezt a kiszámíthatatlanság sorsszerű sodrása fűzi egybe. A színész alázatos, a mesélő pedig önként beletörődik a katarzisba. Bátorság? Kiváncsiság? Vagy csak nem tudnak nemet mondani? Az improvizáció fésületlen, kusza mozaikjaiból aztán egyszer csak sosem látott, ismeretlenül is ismerős kép bontakozik ki, amelyben ott az egészalakos ember, s körülötte a megismételhetetlen világ, maga a személyes univerzum az ősrobbanás pillanatában.

Az ÉLETJÁTÉK szenzációs új évada a budapesti NEW ORLEANS-ban élhető át.
Akik hétről hétre segítenek ebben: Elek Ferenc, Fenyő Iván, Fullajtár Andrea, Galán Angéla, Gubás Gabi, Keresztes Tamás, Mészáros Tamás, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Vári-Kovács Péter...

Az Életjáték előadásaira a következő számon foglalhatsz jegyet minden hétköznap 14 és 18 óra között: 06-30-680-52-63
A jegyek a Godot Kávéházban 15 %-os kedvezménnyel vásárolhatod meg. 2499,-Ft

A jegyeket a foglalástól számított 7 napon belül lehet átvenni a Godot Kávéházban minden hétköznap 14 és 18 óra között. Amennyiben a jegyet nem veszed át, foglalásod nem tudjuk tovább fenntartani. Vacsorajegyek is kaphatók a fenti elérhetőségeken. MŰSORAINKRA VÁLTHATSZ JEGYET TICKET CULTURE és ACCOR SERVICES UTALVÁNNYAL. Jegyek kaphatók az Interticket jegyirodákban is. 
http://eletjatek.godot.hu /

*******************************************************************************************************
FeliratkozĂĄshoz kattintson ide: http://www.godot.hu/hirlev/feliratkozas.php ,
leiratkozĂĄshoz pedig ide: http://www.godot.hu/hirlev/download.php?theme=1
*******************************************************************************************************More information about the Artinfo mailing list