[artinfo] Kiállítászáró hétvége a Műcsarnokban

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Fri Nov 6 15:46:51 CET 2009


Kedves Barátunk!

 

 

Markus Schinwald Zsebtörténet című tárlata és a Menü Pont galériában Keserue Zsolt Oldáskényszer című videóinstallációja egyaránt ezen a hétvégén látható utoljára. Ez alkalomból három programot is kínálunk mindazoknak, akik a kortárs képzőművészet társaságában kívánnak eltölteni pár órát ezen az őszi hétvégén.

 

Szombaton 16 órakor folytatjuk a Re-akció néven futó, felnőtteknek szóló múzeumkommunikációs programunkat, amelynek során képzőművészeket kérünk fel az aktuális kiállításra, a termekben látható művekre kritikusan reflektáló képzőművészeti akciók létrehozására. A program célja, hogy a nézők egy másfajta megközelítésből, nem feltétlenül verbális úton kerüljenek közelebb a kortárs alkotásokhoz. Ez alkalommal Beöthy Balázs, Horváth Tibor, Igor Buharov, Reischl Szilvi és a SZ.A.F. reflektál Markus Schinwald műveire. 

 

A kortárs képzőművészet esetén gyakran megtörténik, hogy kérdéseink maradnak a látottakkal kapcsolatban. Immár szokásos, kiállítászáró tárlatvezetésünkön, vasárnap 16 órakor Készman József, a Zsebtörénet kiállítás kurátora mondja el az érdeklődőknek, hogy ő mit tart fontosnak Markus Schinwald művészetében, miként értelmezi a műveket, de a kíváncsiaknak egyéb kulisszatitkokat is elárul. (lásd még: http://www.facebook.com/home.php?#/pages/Budapest-Hungary/Mucsarnok-Kunsthalle-Budapest/151890219861?ref=ts)

 

(A fenti két program a belépőjegy megvásárlásával ingyenes.)

 

 

A Műcsarnok alagsorában található Menü Pont galériában egy teljesen más, de sokakat érintő témát vetett fel Keserue Zsolt installációja, nevezetesen hogy mennyiben változott a női és férfi szereposztás a XXI. században. Beszélhetünk-e női hatalomátvételről? A kiállításon elhangzó, szókimondó, markáns férfi vélemények provokatív gondolatokat fogalmaznak meg a párkapcsolatokról. Hogyan látja ezt a kérdést a nemi szerepekkel foglalkozó szociológus, az újságíró és a publicista? Akit érdekel, megtudhatja vasárnap azon a záróbeszélgetésen, amelyet 17 órakor tartunk a Menü Pont galériában. 

(lásd még: http://www.mucsarnok.hu/new_site/index.php?lang=hu&t=519&curmenu=201)

 

Moderátor: Hadas Miklós, szociológus

Meghívott beszélgetők: Artner Szilvia Sisso, újságíró és Babarczy Eszter, publicista

 

Mindenkit szeretettel várunk!


More information about the Artinfo mailing list