[artinfo] Félúton - Beszélgetés a Köztes idő: A galéria című kiállítás kapcsán

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Fri May 29 12:16:22 CEST 2009


Félúton

Beszélgetés a Köztes idő: A galéria című kiállítás kapcsán

2009. június 2, kedd, 17 óra 

Dorottya Galéria

V. ker., Dorottya utca 8.

 

 

Milyen esélyeik vannak ma a non-profit művészeti galériáknak, helyszíneknek, illetve azoknak kezdeményezéseknek, amelyek a művészet meghatározását, támogatását nem üzleti alapokra helyezik? Ez a témája annak a beszélgetésnek, amely a Dorottya Galéria Köztes idő sorozatának első, A galéria című kiállításához kapcsolódik.

Mint arról már többször hírt adtunk, májusban újranyílt a Dorottya Galéria, az épület és a galéria jövője azonban 2010-től bizonytalan. A 2009-es kiállítási program a galéria bizonytalan szituációjára reflektál, míg a jelenlegi kiállítás magát a galériát helyezi a figyelem központjába. A Dorottya Galéria helyzete sajátos, ugyanakkor része azoknak a művészeti élet területén az utóbbi években bekövetkezett változásoknak, amelyek a gazdasági környezet átalakulására vezethetők vissza.

A beszélgetés célja a galéria aktuális problémáinak egy tágabb kontextusba történő elhelyezése.

 

A beszélgetésen részt vesznek: Iski Kocsis Tibor (képzőművész, a Viltin Galéria művészeti vezetője), Mélyi József (műkritikus), Sugár János (képzőművész), Vécsei Júlia (képzőművész, a FKSE elnöke, klorofill kiadó)

 

Moderátor: Szoboszlai János, művészettörténész PhD, adjunktus, Magyar Képzőművészeti Egyetem, Elméleti Tanszék

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


More information about the Artinfo mailing list