[artinfo] Szombathy Bálint új kötete

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Mon Mar 30 09:28:16 CEST 2009


A Magyar Műhely Kiadó Underground expanzió sorozatában megjelent

 

Szombathy Bálint

MARÉK HOMOKOT SZORONGATVA -

KALANDOZÁSOK A MŰVÉSZET HATÁRMEZSGYÉIN

című kötete

 



A Magyar Műhely Kiadó Underground expanzió című sorozata a kortárs avantgárd művészet köréből ad közre tanulmányokat, kritikákat és dokumentumokat. 

 

Szombathy Bálint több mint három évtizede van jelen a vajdasági, délszláv, magyar, európai művészet porondján. Alkotóművészként kezdetektől publikál, előbb a vajdasági magyar lapokban, majd tágabb körben is. Az újvidéki Forum Kiadónál két elméleti tárgyú kötete, az utóbbi esztendőben pedig az álneves művészek témakörét érintő, valamint drMáriás Béla és Bada Dada képzőművészeti munkásságát összefoglaló könyve jelent meg Budapesten.

 

Az underground kultúra és az avantgárd művészet történéseinek aktív részvevőjeként és alakítójaként Szombathy hívő elkötelezettséggel tanulmányozza a kortárs művészet sorskérdéseit, úgy saját opusa, mint a magyar és a nemzetközi szcéna vonatkozásában. Szövegei polifon érdeklődést mutatnak, vizsgálva többek között a képzőművészet és az irodalom azon kapcsolódási pontjait és műfaji határeseteit, melyekhez személyes törekvései fűzik. 

 

A könyv a szerző folyóiratokban megjelent szövegeinek válogatását tartalmazza. 

 

A kötet kapható a kiadó címén (1072 Budapest, Akácfa u. 20., tel.: 3218023), valamint az Írók Boltjában (1061 Budapest, Andrássy út 45., tel.: 3221645).

 

Ára 2200 Ft

 


More information about the Artinfo mailing list