[artinfo] Palyazat a 80-as evek vilagarol itthon es kulfoldon!

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Fri Jun 5 12:35:14 CEST 2009


részletek: http://www.100rendszervaltas.com/

Fotóművészeti pályázat 2009


Pályázati felhívás professzionális kategóriában 18. életévét betöltött alkotók részére.

Benyújtható minden olyan fotográfiai eljárással készült mű, ami megfelel a pályázat művészeti koncepciójának; 1980 - 1990 között készült, és besorolható a következő kategóriák egyikébe, valamint eleget tesz a technikai feltételeknek. 


Pályázat kiírója

A pályázat kiírója a SuperGroup, a Magyar Fotóművészek Szövetsége, a Mai Manó Ház és a Magyar Távirati Iroda támogatásával. 


Művészeti koncepció

Az 1989 -es magyarországi rendszerváltás, valamint annak időbeni és térbeni környezetének bemutatása politikai és kulturális eseményekről, valamint a korszak hétköznapjairól készült, a korszakot dokumentáló professzionális, Magyarországon és külföldön készült fotográfiákon keresztül.

Célunk a rendszerváltás korának sokszínű bemutatása hazánkban, és a világban zajló eseményeken keresztül. Szeretnénk a hétköznapi élet megidézésével izgalmas körképet adni erről a sorsdöntő történelmi periódusról.

Az alkotásokon keresztül szeretnénk bemutatni a '80-as évek világát. Olyan képekre is számítunk, melyek egy kiállításon ritkán látott formában mutatják be ezt a korszakot. A fotográfusok archívumából előkerülő képekbe való betekintés érdekes körképet mutat, a privát szféráról, politikáról, kultúráról egyaránt. 



 
 


More information about the Artinfo mailing list