[artinfo] Közlemény - Godot Kortárs Intézet

intezet at godot.hu intezet at godot.hu
Wed Jan 7 02:36:57 CET 2009


A Godot Kortárs Intézet szeretettel és tisztelettel meghívja Önt a megalapításának tiszteletére rendezett

Életjáték /lifegame/ előadásra.

Időpont: 2009. január 21-én 19 óra

Vendég: Réz András

Akik rögtönöznek: Pindroch Csaba, Stefanovics Angéla, Galán Angéla, Váry Kovács Péter, Janovics Sándor

Zenél: Csák Péter

Moderátor: Sáfár Zoltán

Ötletgazda: Czinkóczky Csaba

Helyszín: Tivoli Színház 1065 Bp., Nagymező u. 8.

További információ: http://www.godot.hu/eletjatek/ oldalon található

 

 

A Godot Kortárs Intézet közleménye

 

A Godot Galéria 2009 elején formai változáson megy keresztül, mely szerves része azoknak a folyamatoknak, melyek az alapítástól kezdve a mai napig vezettek.

A Godot Galéria (Godot Kulturális Művésztámogató Kht.) 1999 januárjában jött létre azzal a céllal, hogy a nevében foglaltakhoz hűen, olyan intézményként működjön, mely a felmerülő igényekhez alkalmazkodva minél többféle, a művészeket kiszolgáló funkciót tudjon betölteni, illetve olyan közérdekű feladatokat tudjon ellátni, amelyre eddig még egyetlen magánkezdeményezésen alapuló, képzőművészettel foglalkozó szervezet sem vállalkozott. Célunk az volt, hogy ezzel párhuzamosan, minél szélesebb rétegekhez juttassuk el vizuális mondanivalónkat, minél több emberrel ismertessük meg a hazai kortárs művészet legújabb minőségi történéseit. Munkánk során igyekeztünk stúdióként, szellemi közösségként tevékenykedni, így egyre több művészeti ággal ismerkedtünk meg, amelyeket aztán 'Godot' szellemében teremtettünk újjá. 2004-ben elindítottuk a Godot Kávéházat, amely a hazai humort megújító stand up comedy műfaj szülőhelye. Ezzel egy időben alapítottuk a Godot Dumaszínházat, melynek képviselői mára országos ismertségre tettek szert a Showder Klub jóvoltából. A színház felé sodródva 2007-ben elkezdtük az Életjáték /lifegame/ improvizált előadás sorozatot, ahol a színészek egy-egy meghívott vendég életéből rögtönöznek jeleneteket és amely sorozat az idei évtől, a Tivoli Színház falai közt valósul meg. 2008-tól pedig elindítottuk a Godot Irodalmi Esteket, ahol az irodalmon túli, kísérletező művészetekkel is foglalkozunk, ahol a képzőművészettől, a performanszművészeten át, a zenei irányzatokig széles körben képviseltethetik magukat a különböző irányzatok alkotói.

Úgy döntöttünk, hogy ezt a műfaji sokszínűséget 2009-től Godot Kortárs Intézet néven fogjuk össze, megtartva a korábbi elkötelezettségünket a kortárs művészetek irányában. Az Intézet egységeinek működése önmagában véve nem változik, csupán egy szervezetbe rendeződik, melyek közt szorosabbra vonjuk az együttműködést. További munkánk során még nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni a hazai művészeti szcéna egyéb szereplőivel való folyamatos kommunikációra.


Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét a megújult www.godot.hu oldalra.


Üdvözlettel

Kaucsek Bálint, Kozák Gábor, Sáfár Zoltán



More information about the Artinfo mailing list