[artinfo] meghívó

Fábián Petra pfabian at millenaris.hu
Mon Feb 2 13:23:44 CET 2009


Sok szeretettel várunk mindenkit február 6-án 18.00 órára a Millenáris Piros - Fekete Galériájába 

 

10+1 címmel az 5 éves Fotografus.hu Alapítványi Fotóiskola jubileumi kiállításnak megnyitója alkalmából

 

A kiállítást megnyitja: Pfisztner Gábor esztéta

 

Kiállítók művészek: 

Barcza Gergő , Déry Ágoston, Dezső T. Tamás, Erdős Gábor, Érsek-Obádovics Mercédesz, Hermann Gábor, Kneifel Anett, Krajnik István, Mátray Péter, Simonyi Balázs, Trembeczki Péter

 

A kiállítás díjtalanul megtekinthető: hétfő kivételével naponta 11.00-19.00 óráig 

 

A  Fotografus.hu Alapítvány- a Magyar Fotográfiáért elnevezésű szervezet - 2003 őszén indította el saját fotóművészeti képzését, azóta több száz hallgató szerzett itt olyan ismereteket, amelyek a közoktatásból szinte teljesen hiányoznak. 

A kiállítási címként kiemelt szám: 10+1, a máig lezárt iskolai féléveinket és a kiállítók számát is jelenti egyben. 

Az elmúlt 5 év alatt az iskola az ország legnagyobb, tanfolyam jellegű fotóoktatási intézménye lett. A jelenlegi kiállítás azt a minőséget mutatja be, amely a számokon túl van. 

A tanfolyamok célja, hogy a hallgatók elsajátítsák egyrészt a fotótechnika kreatív használatát, másrészt közvetíteni kívánja számukra a fotográfiai látásmód, ízlésvilág és önkifejezés sajátosságait. A diákok a képzés során olyan sokrétűen használható tudásra tesznek szert, amely képessé teszi őket arra, hogy alkalmazott jellegű munkát vállaljanak, vagy akár autonóm alkotóként tevékenykedjenek a fotósszakmában. 
A képzésben hangsúlyos a fotográfia hagyományos és modern technikai ismereteinek átadása. Az iskolában a hallgatók számára szabadon használható analóg fotólabor és digitális képfeldolgozó gyakorlóterem működik. 

A képzés háromszintű: a kezdő, haladó és speciális kurzusokon az alapismeretektől az egyes fotográfiai műfajokon át, egészen az egy szakterületre koncentráló részletes ismeretek megszerzése egyaránt megoldott. 

A tanárok a művészeti felsőoktatás rendszerében dolgozó, elismert oktatók, ugyanakkor a hatékony tanítás nem kizárólag a hagyományos iskolai ismeretátadás keretei között folyik, ezért a foglalkozásokon a klasszikus tanórai előadás klubszerű, baráti beszélgetésekkel egészül ki.
 
Az iskolát működtető Alapítvány legjobb eredményt elérő hallgatói számára további szakmai támogatást biztosít: segítséget nyújt portfóliók, pályázatok összeállításában, megjelenési alkalmat kínál különböző kiállításokon, publikációkban, az iskola online fotógalériájába pedig bekerülnek az egyes kurzusokon készült kiemelkedő fotósorozatok. 

Az iskola legsikeresebb hallgatói közül sokan tagjai a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, és többen Pécsi József-ösztöndíjasok. 

 

Támogató: NKA 

 



More information about the Artinfo mailing list